Melyik volt a legjobb szilveszteri kabaré? Szavazzon!

Galvolgyi-show2
2021.12.31. 11:56
Erősen megoszlanak a vélemények a Szilveszterről: a társadalmilag elvárt, szinte kötelező, erőltetett vidámságtól ódzkodók állnak szemben a papírsüvegben reggelig trombitálókkal. A dacból korán elalvók, és január 1-én korán kelők az elő- és utószilvesztertben is gondolkodókkal.

Hogy miért ez a jókedv, nem teljesen világos, december 31-e ugyanis az időszámításunk után 335-ben elhunyt I. Szilveszter pápa halálának napja (állítólag ő keresztelte meg Constantinus római császárt, miután a leprából kigyógyította), és hivatalosan csak 1691-től zárja az évet a nyugati kultúrkörben.

Mindenesetre abból nem lehet baj, ha vidáman zárjuk és indítjuk az évet, és nevetésre mindig jó okunk lehet. Ebben segíthet egy december 31-hez kötődő műfaj, a szilveszteri kabarék zsánere. És most teljesen mindegy, hogy kabaré, talk show, vagy stand-up-comedy, a kérdés csak annyi,  mennyire tudnak megnevettetni minket.

A szilveszteri kabarék klasszikus nagyágyúja Hofi Géza volt. Műsorát egy egész generáció várta minden év végén, és egy egész ország arról beszélt, hogy az idei Hofi jobb volt-e, mint a tavalyi. Húsz éve nincs közöttünk, vajon az ő „őrültek háza" mennyire rímel a jelenre? 

Nem múlhatott el szilveszter Sinkovits Imre, Tábori Nóra, Szombathy Gyula Mellékhatása nélkül. Milyen hatást vált ki ez Önből 2021 végén? 

Walter Béla: Mellékhatás (1982)

Gálvölgyi János is elmaradhatatlan volt az év utolsó napján. A kérdés most az, hogy szólhatna-e ez a paródia a mostani magyar fociról? 

Ahhoz képest, hogy a talk show-k reneszánszukat élik világszerte, viszonylag kevés készült idehaza, szilveszteri pedig még kevesebb. Az egyik ilyen volt a Heti Hetes 1999-es műsora. Vajon megnevettetik Önöket 2021-ben is?

Az egyik legismertebb magyar standupos Bödőcs Tibor, aki tavalyi műsorával indul ebben a mezőnyben. Mindenféle elvárt, kötelező jókedv nélkül figyelje magát, és szavazzon. 

ki (kik) tudják most Önt megnevettetni? (többen is lehetnek)

(Borítókép: Gálvölgyi show Fotó: RTL Sajtóklub)