Botond, Mózes
EUR 389,99 Ft
USD 373,85 Ft
12 °C
29 °C

Magyarul is megjelenik Frida Kahlo naplója

GettyImages-515450618
2022.01.28. 12:50
A könyvet a POKET zsebkönyveknek köszönhetjük, Szabó T. Anna költő fordítja.

A legendás, ám nehéz sorsú mexikói festőnő gazdagon illusztrált, különböző színű tintákkal írt naplóját élete utolsó tíz évében vezette. A szenvedélyes és időnként meglepő feljegyzések sorában versek, elmélkedések, leírt álmok szerepelnek.

A napló reflektál Kahlo és férje, Diego Rivera viharos kapcsolatára, és megcsodálhatunk benne hetven vízfestményt is. A műben Kahlo felidézi gyerekkorát, kifejti politikai nézeteit, valamint ír arról a több mint harmincöt operációról is, amelyet a 17 évesen elszenvedett balesetből származó sérülései miatt kellett elvégezni.

Frida Kahlo a szenvedés szépségéből fakadó művészete, egész életútja, öröksége, így hamarosan magyarul is olvasható naplója is túlmutat önmaga jelentőségén, hisz a művészeken túl örökös izgalomban tartja a marxistákat, a feministákat és a pszichológusokat is. 

  (Borítókép: Frida Kahlo. Fotó: Bettmann / Getty Images)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
5990 Ft
5092 Ft
  • Eladnék
  • Hírek