Baby Yoda egy pofátlan koppintás a Szörnyecskék rendezője szerint

2022.07.15. 07:31
Joe Dante, az 1984-ben bemutatott Szörnyecskék című film rendezője nemrég azt nyilatkozta a San Francisco Chronicle-nek, hogy Baby Yoda karaktere nem más, mint a Gizmo nevű lény pofátlan koppintása.

Dante szerint a Disney szégyentelenül lemásolta az általuk kitalált cuki teremtményt – aki nem mindig kedves, víz hatására Gizmo szaporodni kezd, az éjfél utáni kajálás alatt pedig gonosz szörnyecskékké változnak az utódok.

Baby Yoda A Mandalóri című sorozatban tűnt fel, amelyet Jon Favreau készít a Disney+ számára. A cukiságfaktort növelő lény egykettőre belopta magát a nézők szívébe, később pedig a neve (Grogu) is kiderült.

Azt hiszem, hogy a Szörnyecskék azért is volt olyan népszerű, mert Gizmo lényegében olyan, mint egy baba. Róla könnyen eszünkbe juthat Baby Yoda, akit szégyentelenül lekoppintottak a mi kis lényünkről

nyilatkozta Joe Dante.

Jon Favreau, a The Mandalorian showrunnerje tavaly a Deadline-nak kifejtette, hogy Baby Yoda megalkotásakor inkább E.T.-re gondolt, semmint Gizmóra. Baby Yoda visszatér A Mandalóri 3. évadában, bár a Disney+ még nem jelentette be a megjelenés dátumát.