Geszti Péter új musicalt írt, a Sunday Brunch adásában elmondja, miért

PAP 4184
2022.10.08. 08:27
Úgy tűnik, Magyarországon kitört musical-láz, az elmúlt években mintha futószalagon készülnének a dalos színházi előadások. Ám egyvalakire biztosan nem lehet azt mondani, hogy felült volna a musicalek vonatára. Geszti Péter énekes, dalszövegíró, reklámszakember, producer, szinkronszínész és előadóművész ugyanis nem most írta az elsőt.

A Sunday Brunch legújabb vendége érdekes dolgot mond, mindjárt a műsor elején:

A Mi vagyunk a Grund! ma már nagyon mélyre ment a magyar társadalomban.

Geszti Péter ezt arra a kérdésre feleli, amit a Sunday Brunch e heti műsorvezetője, Csiby Gergely tesz fel neki, hogy milyen is az a grundélmény. A kérdés azért is érdekes, mert Csiby Gergely színészként, Richter szerepében, a Vígszínházban játszott A Pál utcai fiúk című musicalben. Abban, amit Grecsó Krisztián, Dés László és Geszti Péter írt Molnár Ferenc azonos című regényéből.

Mert a grundról szóló dal a musicalből önálló életre kelt. Ahogyan Geszti Péter mondja, ez az összetartozásról szól, az összetartozásról egy széthulló világban, és egy konfliktusokkal teli Magyarországon.

Mesés valóság

Az Index Sunday Brunch műsorában Geszti Péter azonban mesél másról is, nem csupán grundbéli dolgokról. Igaz, mesél arról is, hogy hamarosan láthatjuk és hallhatjuk legújabb musicaljét, amelyet Tasnádi Istvánnal és Monori Andrással jegyez, s amely 1001 mesét sűrít magába, így repít minket az Ezeregyéjszaka birodalmába.

Azt is elárulja, hogy eredetileg ebben is Dés Lászlóval dolgozott volna együtt, ám ezúttal minden másként alakult.

A Sunday Brunch ezúttal is Zsiráf Budából jelentkezik 2022, október 9-én, vasárnap délelőtt. A műsorban Geszti Péter beszél

  • közéletről,
  • az összetartozás élményéről,
  • a társadalmi vitákat nélkülöző törvényhozás anomáliáiról, 
  • a magyar kultúra kincseiről,
  • a magyar nyelv szépségéről,
  • és arról is, hogy ma vajon megírná-e a Magyarország című dalt?

Az őszi évadban, vasárnaponként, az Index olvasóinak a már két ismerős műsorvezető, Puskás-Dallos Bogi és Csiby Gergely köszönti a Sunday Brunch nézőit. A Zsiráf Buda asztalánál egymást váltva beszélgetnek vendégeikkel a hétvégéhez illő könnyed vagy éppen nagyon is komoly témákról és történetekről.

Geszti Péter a Sunday Brunch adásában

Ha valaki lemaradt volna az előző heti adásról, amelyben Puskás-Dallos Bogi vendége Szilágyi Liliána beszél visszavonulásáról, életének megrázó szakaszáról, ami miatt most apjával a bíróságon pereskedik, az most ide kattintva megnézheti.

(Borítókép: Geszti Péter és Csiby Gergely. Fotó: Papajcsik Péter / Index)