Magyarok, akik jobbá teszik a világot – indul a 10. Highlights of Hungary

HighlightsOfHungary dij kep
2022.11.10. 15:23
Közeledik az év vége, ami idén is azzal jár, hogy ismét megmutatja és díjazza az ország legszeretnivalóbb, legötletesebb, legkreatívabb és legizgalmasabb kezdeményezéseit a Highlights of Hungary.

A Highlights of Hungary nem verseny, inkább seregszemle, amelynek nem titkolt célja, hogy az elismerés kultúráját népszerűsítse. Immár tizedik éve díjazzák kategóriák nélkül a Kárpát-medence legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeit. Teszik mindezt azért, hogy széles körben el- és megismertessék a leginspirálóbb történeteket, közösséget szervezzenek alkotói és alakítói köré.

A tavalyi legjobbak

A HOH-nagykövetek egy ötvenes listát állítanak össze az általuk legkiválóbbnak tartott kezdeményezésekről, amelyről a közönség választhatja ki a kedvencét. Tavaly például a Vérlovagok – Magyarország egyetlen önkéntes sürgősségi vérszállító közössége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület madáratlasza, a jubileumát ünneplő A padlás című musical, Gyetván Csaba televíziós műsorkészítő és a Székelyföldi Legendárium is a jelöltek között volt.

Rekordmennyiségű, 98 ezer közönségszavazat érkezett a jelöltekre 2021-ben, aminek eredményeképpen az éjjel-nappal ugrásra kész Vérlovagok vihették haza a Highlights of Hungary közönségdíját és az ezzel járó kétmillió forintot.

A nagykövetek egymás között is szavaznak a listáról, a mindenki által legszerethetőbbnek és leginspirálóbbnak megszavazott kezdeményezés szintén kétmillió forintot kap. Tavaly a Tulipán Gyermekotthon kapta a nagyköveti díjat .

Új nagykövetek

Idén a jól ismert arcok mellett új nagykövetek is bemutatkoznak, akik az élet különböző területein érték el sikereiket, de közös felelősségük, hogy megtalálják a hétköznapi hősöket. Olyan velünk élő embereket, csoportokat állítanak elénk, akik valódi példát tudnak állítani a fiatal generációnak, és akik miatt bárki büszkén vallhatja magát magyarnak. A nagykövetek listája idén is profikkal bővült, mint Borbás Marcsi, Lobenwein Norbert vagy Bonta Gáspár.

Az idei zsűritagok:

 • Borbás Marcsi producer, főszerkesztő, műsorszerkesztő
 • Mádai Vivien, ELLE magazin, főszerkesztő
 • Rókusfalvy Lili televíziós szerkesztő-műsorvezető
 • Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos, bortermelő, kommunikációs szakember; országos borkulturális fesztiválok és konferenciák ötletgazdája és fő szervezője, a Borászok Borásza alapítója
 • Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója
 • Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó kapus poszton, az Immunetec Proof Kft. alapítója
 • Lobenwein Norbert kulturális szervező, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a STRAND Fesztivál, a ZamJam, a MOL Nagyon Balaton, a Best of Balaton egyik alapító fő szervezője, korábban a Sziget egyik tulajdonosa, az Akvárium Klub egyik vezetője, a korábban Highlights of Hungary-díjra jelölt RoadMovie sorozat és a Lobenwein Galéria alapítója
 • Pál István „Szalonna”, Kárpátalján született népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, Prima Primissima Közönségdíjas és érdemes művész
 • Partos Bence, Mindset Pszichológia alapító-tulajdonos
 • Bonta Gáspár designer, a 360 design Budapest programigazgatója, a Hype and Hyper lapigazgatója
 •  Oláh Zsanett, Tomka Emese, Mihályi Réka, a Highlights of Hungary csapata

Tudja meg az egész világ !

Idén mindenkit meghív a Highlights of Hungary, hogy együtt ünnepeljük a példaadó kezdeményezéseket, mutatkozzanak meg azok bármilyen apró formában. Ismer egy szuper pedagógust, akinek hála a gyerekek rajzkészsége látványosan fejlődik? Egy kórházi nővért, aki bátorságot önt a vérvételnél? Mutassa meg őket a világnak akár képpel, akár videóval, töltse fel őket a közösségimédia-csatornáira, használja a @highlights.of.hungary említést és a #mindennapielismerés hashtaget.

A Highlights of Hungary kiemelt partnere a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A két szervezet közösen dolgozik a magyar tehetség és teljesítmény felkarolásán, támogatásán és széles körű bemutatásán.

(Borítókép: Rókusfalvy Pál. Fotó: Gerencsér Tamás / Index) • Hírek
 • Csok