Óriási koncertturnéra készül a Red Hot Chili Peppers

2022.12.06. 08:59
Tavasszal koncertturnéra indul a Red Hot Chili Peppers. Az észak-amerikai és európai stadionokat érintő előadás-sorozat március 29-én kezdődik Vancouverben.

A koncerteket szervező Live Nation hétfőn jelentette be, hogy a 23 fellépésre tervezett turnén az együttes többek között Las Vegasba, San Diegóba, Houstonba, Lisszabonba, Madridba és Bécsbe is ellátogat. A zárókoncertet július 23-án tartják meg Glasgow-ban − közölte az MTI. 

A koncertkörút néhány állomásához a The Strokes, Iggy Pop, a The Roots, The Mars Volta, St. Vincent, a City and Colour, Thundercat és King Princess is csatlakozik majd. Az előadásokra péntektől lehet jegyet váltani a redhotchilipeppers.com honlapon. 

Az 1983-ban alapított funk-rockbandának idén két albuma is megjelent: a Return of the Dream Canteen és az Unlimited Love. A 2012-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába beiktatott együttes idén az MTV Video Music Awards zenei díjátadón elnyerte a Global Icon díjat, Black Summer című számuk pedig a legjobb rockvideó trófeáját szerezte meg.