Magyarokon nevettek legtöbbet Olaszországban

Nagykaracsony foto LittleBusProd
2022.12.19. 14:20
Fődíjas lett Lakos Nóra rendező romantikus komédiája, a Hab. A film főszereplője, Kerekes Vica kapta a legjobb színésznő díját, Tiszeker Dániel pedig a legjobb rendező díját hozhatta haza Nagykarácsony című filmjéért a commedia dell’arte itáliai bölcsőjéből.

Átütő magyar sikerrel fejeződött be a Festival della Commedia – Pulcinella Filmfesztivál vasárnap este. A commedia dell’arte bölcsőjeként számontartott dél-olaszországi Acerrában megrendezett nemzetközi filmverseny szakmai zsűrije két első díjat is kiosztott a Hab című filmnek.

Lakos Nóra fődíjas rendezésében a legjobb színésznő díját kapta a szenvedélyes, elszánt és gyönyörű cukrászlányt alakító Kerekes Vica. 

A klasszikus vígjátéki alapokra helyezett, romantikus zenés komédia, amely franciás humorával és elbűvölő látványvilágával korábban Firenze, London és Párizs filmfesztiváljain is díjakat nyert, jelenleg is elérhető a FILMIO kínálatában – olvasható a Nemzeti Filmintézet közleményében.

Tiszeker Dániel lett a legjobb rendező a fesztiválon. Nagykarácsony című munkáját az első magyar karácsonyi vígjátékként is szokták emlegetni. Ezt a romantikusan humoros történetet nézték meg legtöbben tavaly a hazai mozikban a magyar filmek közül.

A történet tűzoltó főhősét Ötvös András alakítja olyan partnerekkel, mint Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté.

A film szintén szerepel a FILMIO kínálatában.

(Borítókép: Jelenet a Nagykarácsony című filmből. Fotó: NFI)