Újra Magyarországra jön Nick Vujicic

GettyImages-151943350
2022.12.22. 11:47
Négy év után újra Magyarországra látogat Nick Vujicic, a karok és lábak nélkül született motivációs tréner. A szerb származású, de Ausztráliában született Vujicic 2023 márciusában Budapesten fog előadást tartani.

Nick Vujicic világhírű prédikátor és motivációs előadó, aki karok és lábak nélkül született, számos ember példaképe lett. Megjelenésével, karizmatikus egyéniségével és mondanivalójával minden korosztály számára van hiteles üzenete, amelyet 2023. március 11-én, a Papp László Budapest Sportarénában élőben is hallhatnak az érdeklődők – tájékoztatott a Broadway Event.

A súlyos fogyatékossággal született Nick Vujicic sokáig nem látta értelmét életének, kamaszkorában sokat csúfolták, egészségi állapotát kilátástalannak látva megpróbált öngyilkos is lenni. Egy ideig imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében.

17 éves korában kezdett prédikációkat és előadásokat tartani iskolákban és egyházi rendezvényeken. Mára a világ minden táján tart telt házas előadás-sorozatokat, létrehozta saját nonprofit szervezetét (Life Without Limbs), valamint könyveket jelentet meg és filmeket forgat. Jelenleg feleségével és négy egészséges gyermekével Texasban él.

Nick legutóbbi látogatásakor, 2019-ben kétszer töltötte meg a Budapest Arénát, ahová 2023. március 11-én visszatér, hogy megmutassa és elmondja, hogy hogyan lehet nehéz helyzetében is elégedett az ember, s hogyan lehet mások számára is motiválónak maradni.

A motivációs tréner legutóbbi látogatásakor Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozott, aki a Karmelita kolostorban fogadta őt, és együtt is imádkoztak.

(Borítkép: Nick Vujicic 2012. szeptember 12-én. Fotó: D Dipasupil / Getty Images)