Már százötvenezren látogattak el a Nádasdy-kastélyba

2023.01.06. 18:55
Százötvenezredik látogatóját fogadta a tavaly előtt augusztusban újranyitott Nádasdy-kastély. A Tudor-stílusban épült műemlék és a 29 hektáron elterülő park rendkívül népszerű új, önálló turisztikai célponttá vált − tájékoztatta a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. pénteki közleményében az MTI-t.

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF koordinációjában teljeskörűen megújult kulturális műemlék rekonstrukciója uniós és kormányzati forrásból valósult meg − írták.

A Várprogram keretein belül 2016 és 2023 között országosan 18 kastély és 12 vár újul meg a műemlékvédelem legmagasabb szakmai színvonalán, a mai kor turisztikai igényeinek megfelelően − közölték.

A közlemény felidézi, hogy a nádasdladányi kastély a teljes körű felújítás előtt nem tudott önálló turisztikai célpontként funkcionálni, ám az újranyitást követően másfél év sem kellett ahhoz, hogy a százötvenezredik látogatóját fogadhassa.

A kastély örökség- és műemlékvédelmi szempontból kiemelkedő színvonalon újult meg, aminek elismeréseként tavaly decemberben Építőipari Nívódíjban részesült − áll az összegzésben.