A Foo Fighters bejelentette, ki lesz a dobosuk Taylor Hawkins halála után

2023.05.22. 09:40
A Foo Fighters vasárnap este egy élő videóban jelentette be, hogy korábbi dobosuk, Taylor Hawkins halála után Josh Freese ül be a dobok mögé. Hawkins 25 éven át zenélt az együttesben.

A Foo Fighters bejelentette, hogy Taylor Hawkins halála után Josh Freese ül be a dobok mögé. Freese három évtizede pályafutása alatt számos világsztárral fellépett már. A zenekar vasárnap, egy livestreamben hozta nyilvánosságra új dobosuk nevét – írja a The Guardian.

Az 50 éves dobos 1996 óta a Devo, 1989 óta pedig a Vandals tagja. Emellett turnézott az Offspringgel, a Guns N’ Rosesszal, Danny Elfmannel, a Weezerrel, a Stinggel, a Paramore-ral, a Nine Inch Nailsszel és a 100 Geccsel.

Tízféle szert találtak Hawkins szervezetében

A zenekar korábbi dobosa, Taylor Hawkins tavaly márciusban halt meg 50 éves korában. Hawkins 1997-ben William Goldsmith helyére került, majd 25 éven át dobolt az együttesben. A vizsgálatok alapján tíz különféle szert, köztük marihuánát, opioidokat, antidepresszánsokat és benzodiazepineket (szorongáscsökkentők) találtak a szervezetében.

Hawkins évekkel ezelőtt  nyíltan beszélt  a drogfüggőségével vívott harcáról. 2001-ben, négy évvel azután, hogy csatlakozott a Foo Fightershez, herointúladagolás miatt esett kómába, mint egy későbbi interjúban elmondta , ekkor döbbent rá, hogy túl messzire ment. A dobos halálának okáról ezért azonnal el is indultak a találgatások, egyes feltételezések szerint szívrohamot kaphatott , ám a kolumbiai rendőrség közleménye alapján a Hawkinshoz közel állók sem zárták ki, hogy a tragédiának köze lehet a drogokhoz.