Fluor Tomi a Petőfi Zenei Díjátadóról: Megveregetik egymás vállát az elvtársak

2023.06.18. 13:52
Fluor Tomi rapper szombat este kemény kritikát fogalmazott meg az idei Petőfi Zenei Díjátadóról, ami ráadásul az ő ötlete alapján indult útnak 2016-ban.

Mint megírtuk, hetedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat szombaton, idén kilenc kategóriában ismerték el a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő előadóművészeit és alkotásait. A tájékoztatás szerint „az év női előadója” elismerést Tóth Gabi nyerte el. 

Az énekesnő a februári Petőfi Zenei Díj életműgáláján az Omega híres slágerét, a Gyöngyhajú lányt adta elő, a Kossuth-díjas dalszövegíró, Adamis Anna életműdíja előtt tisztelegve. A fellépésen virtuális duettben állt színpadra  a zenekar néhai frontemberével, Kóbor Jánossal.

„Az év zenekara” elismerést az Ismerős Arcok kapta. A közlemény szerint a Máté Péter-díjas és Teleki Pál-érdeméremmel kitüntetett együttes jellegzetes, magával ragadó hangzást és egyedi gondolatokat kínál a közönségnek. Mint írták, dalaikban megjelenik a nemzet sorsa, a hazaszeretet, a családi egység, a kulturális értékek megóvásának fontossága. A többi díjazottról itt írtunk.

A 24.hu beszámolója szerint sokan úgy vélik, hogy az idei díjakat leginkább politikai preferenciák, semmint eredmények vagy teljesítmény alapján osztották ki. Fluor Tomi, a Wellhello népszerű rappere a Twitteren kommentálta a történéseket:

Megveregetik egymás vállát az elvtársak, a popzene meg közben elszalad, és bizonyít úgy igaziból is, mert az sajni demokratikus és liberális.

A rapper megosztott egy másik bejegyzést is, miszerint a Petőfi Zenei Díj az ő ötlete alapján indult útnak 2016-ban.