Megvan a Közlekedési Múzeum új főigazgatója

3K1A8846
2023.06.21. 13:15
Schneller Domonkos lett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, akit a fenntartó Építési és Közlekedési Minisztérium irányítója, Lázár János öt évre nevezett ki – közölte a múzeum szerdán az MTI-vel.

Hivatalosan is új főigazgatója lett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumnak; Lázár János építési és közlekedési miniszter öt évre nevezte ki Schneller Domonkost, akinek megbízatása 2023. június 26-tól 2028. június 25-ig, öt évre szól.

Mint írták, az Építési és Közlekedési Minisztérium hosszúra nyúlt átmeneti időszaknak vetett véget, amikor az elmúlt hónapokban lezajlott pályázati eljárás eredményeként Schneller Domonkos személyében megtalálta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vezetőjét. Az új főigazgató vállalta a feladatot.

A megtisztelő megbízatás nagy felelősséggel jár, hiszen nehéz helyzetben, de komoly tervekkel vágok bele a múzeum csapatával együtt ebbe a ciklusba. Reményeim szerint a gazdasági helyzet stabilizálását, a vidéki és budapesti telephelyek lépésről lépésre megújítását követően, részben azzal párhuzamosan megkezdődhet az Új Közlekedési Múzeum épületének kivitelezése az Északi Járműjavító területén. Nagyon bízom abban, hogy az ötéves ciklus végéhez közeledve már az új épületben köszönthetjük látogatóinkat

– fogalmazott az új főigazgató a közlemény szerint.

Schneller Domonkos korábban állami beruházások menedzsmentjével és városfejlesztéssel foglalkozott, 2018-tól 2022-ig a Miniszterelnökség helyettes államtitkára volt.

(Borítókép: Schneller Domonkos. Fotó: Karip Tímea / Index)