Filmet forgatnak az Amazonas őserdejében negyven napig életben maradt gyerekekről

2023.06.28. 14:45
Megfilmesítik a négy kolumbiai gyermek történetét, akik repülőgép-szerencsétlenséget szenvedtek az Amazonas őserdejében, és magukra hagyatva negyven napot éltek túl, mielőtt a kolumbiai mentőegységek rájuk találtak volna − számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál az MTI szerint.

A négy testvér, a 13 éves Lesly, a 9 éves Soleiny, a 4 éves Tien Noriel és az alig 1 éves Cristin története bejárta a világsajtót. Az uitoto őslakos közösséghez tartozó gyerekek édesanyjukkal utaztak a kisrepülőn, amely május 1-jén lezuhant.

A pilóta, egy másik felnőtt és az anya életét vesztette, így a gyerekek magukra maradtak.

A kolumbiai hatóságok és több 100 önkéntes kutatott utánuk hetekig, míg végül június közepén megtalálták őket. Csak ezt követően derült ki, hogy az édesanyjuk még 4 napig életben volt, és halála előtt arra kérte a gyerekeket, hagyják ott, és induljanak útnak, hogy esélyük legyen a megmenekülésre.

A produkciót a Los Angeles-i székhelyű Candle Media karolta fel. A forgatókönyvön Daniel Coronell kolumbiai újságíró dolgozik, a rendező pedig Gaz Alazraki lesz.

A túlélésről szóló filmet angol és spanyol nyelven forgatják majd. A forgatókönyv Coronell hamarosan megjelenő könyvéből készül, amelyet a Random House ad ki. A forgatókönyvből az Örömapa és a Mexikóban nagy sikerrel játszott A Noble család rendezője, Gaz Alazraki készíti a filmváltozatot.