Kakukktojásként is jól szerepelt a Halott Pénz a Soundon

DSC5117
2023.07.01. 16:00
Az élvonalbeli lemezlovasok mellett magyar előadók is akadnak azért a Balaton Soundon. Pénteken a Halott Pénzzel is találkozhatott a közönség a nagyszínpadon, és függetlenül attól, hogy zeneileg nem feltétlenül illenek bele a soundos közegbe, egyáltalán nem volt üres a koncertjük alatt a küzdőtér.

A harmadik napra szépen megtelt a Balaton Sound területe. Már a csütörtöki Tiesto-bulira is sokan érkeztek, de Armin van Buurenre még többen voltak kíváncsiak, illetve az is benne lehetett a dologban, hogy péntek este lévén nagyon sok embernek másnap nem kellett dolgoznia. Érdekesség, hogy aznap nem csak DJ-k érkeztek a nagyszínpadra: a 6 órás idősávban a Halott Pénz igyekezett felpörgetni az akkor még javában strandoló fesztiválozókat. Mindez elsősorban azért furcsa picit, mert a dalaikkal nem feltétlenül simulnak bele a Soundon megszokott közegbe, ráadásul a korai kezdés egyetlen fellépőnek sem túl szerencsés egy fesztiválon.

Meglepő módon, ahogy elkezdődött a koncert, megindultak a színpad felé az emberek, és a korábban felsorolt tényezők ellenére is egészen szép számban gyűltek össze a bulira. Olyan hatalmas show-ra persze nem lehetett számítani, a nagyszínpad felépítése ugyanis elsősorban DJ-k produkcióinak kedvez, bár a Halott Pénz is igyekezett kihasználni az óriási ledfal nyújtotta lehetőségeket. 

Szombaton ugyancsak lesz olyan magyar fellépő a nagyszínpados előadók közt, aki zeneileg nem feltétlenül a Sound közönségét szólítja meg – Majoros Péter Majka érkezik, aki tavaly ugyanitt koncertezett volna, ám akkor az időjárás nem volt kegyes hozzájuk, és elmaradt a koncert

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)