Hat koncertet halasztott el az Aerosmith

2023.09.12. 12:51
Az Aerosmith amerikai rockzenekar elhalasztotta hat koncertjét észak-amerikai búcsúturnéján, mivel Steven Tyler énekes hangszálsérülést szenvedett. Az együttes a hónap elején több koncerttel indította Peace Out turnéját, és kedden Torontóban is fellépett volna, de ezt 2024 februárjára halasztották. A következő koncert a módosított menetrendjükben a Florida állambeli Tampában lesz a jövő hónapban.

Steven Tyler, a 74 éves énekes teljesen összetört, amikor meg kellett osztania rajongóikkal, nem tudnak az eredeti menetrend szerint fellépni hangszálsérülése miatt. Az énekes elmondta, legutóbbi koncertjükön – amely a New York-i Elmontban volt – megsérültek a hangszálai szombaton. 

Megszakad a szívem, de szigorú orvosi utasításra nem énekelhetek a következő harminc napban

– mondta Tyler, az Aerosmith frontembere.

Az énekes úgy fogalmazott, szeretné, ha olyan élményt tudnának nyújtani rajongóiknak, „amilyet megérdemelnek”, így kénytelenek elhalasztani néhány fellépésüket – írja a BBC.

Az Aerosmithnek az 1970-es, 1980-as és 1990-es években olyan slágerei voltak, mint a Dream On, a Walk This Way és az I Don't Want To Miss A Thing.

A Grammy-díjas bostoni zenekart, amely hedonista, vad életmódjáról éppúgy ismert, mint riffjeiről, 2001-ben, ugyanabban az évben, amikor a Super Bowl félidei show-jában felléptek, beiktatták a Rock & Roll Hall Of Fame-be.

Utolsó turnéjukat január 26-án, Montrealban fejezték volna be, de most a következő hónapban folytatódik, és február 29-én az Ohio állambeli Clevelandben egy átütemezett koncerttel ér véget.

A detroiti, chicagói, washingtoni és az észak-karolinai Raleighben tartott koncertek szintén érintettek a halasztásban.

A rajongók megtarthatják jegyeiket,

amelyek az új időpontokra is érvényesek lesznek, illetve a jegyek árának visszatérítését is kérhetik.