Rangos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást a Cicaverzum

2023.10.06. 17:36
A Cicaverzum című film meghívást kapott a novemberi Tallinn Black Nights A kategóriás nemzetközi filmfesztivál elsőfilmes versenyprogramjába.

Szeleczki Rozália Cicaverzum című, Törőcsik Franciska főszereplésével készült romkomja október 19-től látható a hazai mozikban. Mint az a Nemzeti Filmintézet közleményében olvasható, a vígjáték nemzetközi premierje az A kategóriás tallinni filmfesztiválon lesz, ahol

a legjobb elsőfilm díjáért versenyez.

A kisfilmeket, reklámokat és videóklipeket jegyző Szeleczki Rozália bemutatkozó mozifilmje, a Cicaverzum egy abszurd szerelmi háromszög története egy rejtélyes fekete Macskával a főszerepben, aki Patkós Márton hangján szólal meg. A film Törőcsik Franciska, Polgár Csaba, Csobot Adél, Alföldi Róbert és Udvaros Dorottya főszereplésével készült, és látható benne Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is.

Hatalmas öröm és megtiszteltetés

A közleményben Iványi Petrát, a film producerét idézik, aki elmondta: hatalmas öröm és megtiszteltetés egy olyan A kategóriás nemzetközi fesztiválon versenyezni, amely az elmúlt években akkorát fejlődött, mint a tallinni filmfesztivál. Kiemelte, a balti országok filmszakmai összefogásáról minden kis ország példát vehet. Hozzátette:

Izgatottan várjuk, hogy a nemzetközi közönség hogyan fogadja a gengszterrapper macskánkat, személyesen részt veszünk a vetítéseken, hogy átélhessük a nézői reakciókat.

A közleményben kiemelik, hogy a Tallinn Black Nights filmfesztivál Észak-Európa legjelentősebb fesztiváljává és legmozgalmasabb szakmai platformjává nőtte ki magát az elmúlt időszakban. A nagyszabású seregszemlén mintegy 250 filmet és 300 rövidfilmet, animációt vetítenek. A 27. Tallinn Black Nights Filmfesztivál november 3-án kezdődik.

Nemrég az Index interjút készített Szeleczki Rozália rendezővel, valamint Törőcsik Franciska színésznővel. Elárulták, lehet-e azt mondani, hogy igazi női filmről van szó, milyen volt macskákkal forgatni, és hogy miért írt Beton.Hofi, azaz Schwarcz Ádám dalszöveget, a Hundred Sins pedig zenét egy cicának.