Százezer ember előtt zenélt a magyar énekesnő

ZS 2100
Vannak olyan előadók, akik tízezrek előtt játszanak a Papp László Budapest Sportarénában, és vannak olyanok, akik ennek tízszerese előtt énekelnek az interneten. Saya Noé, a Malajziában felnőtt magyar énekesnő a Twitchen és a TikTokon robbant be, most pedig második nagylemezének bemutatókoncertjét adja az A38 Hajón.

Kőrös Mimi, azaz Saya Noé igazi különlegesség a hazai zenei piacon. Melankolikus, alternatív dark pop stílusával kilóg a mainstreamből – és ezen nem is szeretne változtatni. Az arútluK podcast vendégeként az énekesnő nemcsak arról mesélt, milyen egy dark pop művész fiatalkora, hanem arról is, hogyan alakult ki a zenei stílusa.

Már az elsőért is díjra jelölték

Mimi első lemeze, a Museum of Sins 2020 decemberében jelent meg. Ennek legsikeresebb dalát, az Under The Rivert jelölték a Petőfi Zenei Díj Az év idegen nyelvű magyar szerzeménye kategóriájában.

Az albumot a Grammy-díjas producer, Matt Lawrence keverte, így nem csoda, hogy Fonogram-díj-jelölést is kapott a legjobb modern pop hangfelvételek között.

Idén pedig Jupiter címmel megérkezett második stúdióalbuma, és bekerült a Spotify női előadókat támogató Equal programjába. Ennek köszönhetően még New Yorkban, a Times Square óriáskivetítőjén is megjelent.

Most azonban Budapesten járt, itt volt, itt van, és volt idő arra, hogy beszélgethessünk is vele. Ennek során az is kiderül, hogy Saya Noé

  • miért megy szembe a mainstreammel,
  • hogyan hatott rá Malajzia,
  • mit gondolnak róla a klasszikus zene világában dolgozó szülei,
  • hogyan találta meg a Twitch platformot, és szerzett nemzetközi rajongóbázist,
  • hogyan éli meg az online és az élő koncertek közti különbséget,
  • mit érzett, amikor százezer ember előtt zenélt,
  • és hogyan gondolkodik a nők helyzetéről a magyar zeneiparban.

Aki lemaradt volna az arútluK podcast előző adásáról, vagy újra meghallgatná a beszélgetést, ide kattintva megteheti.

(Borítókép: Saya Noé. Fotó: Lapat Lili / Index)