Reviczky Gábor megszólalt a betegségéről: Reggeltől estig úgy érzem magam, mintha be lennék rúgva

2023.10.08. 09:54
Reviczky Gábor a ráckevei háza teraszán ülve adott interjút az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilapnak. A beszélgetésből kiderült, hogy amióta orvosi kezelésre szorul, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész nem vállal színpadi szerepeket – ezalól egyedül A dzsungel könyve jelent kivételt.

A színművész többek között erről is beszélt:

  • Senkinek sem lenne szabad dohányoznia, de az egyik professzor barátja azt mondta neki, ha leteszi a cigit, másfél hónap múlva meghal, amit nem akar. Az orvosa pedig azt mondta neki, hogy naponta három liter vizet kellene innia, az viszont nem megy neki. „Sörben lemegy, árultam el neki. Akkor igyon azt, felelte.”
  • A prosztatarákra kapott gyógyszerektől reggeltől estig úgy érzi magát, mintha be lenne rúgva. „Mintha négy sört és egy whiskyt ittam volna” – fogalmazott. A gyógyszerek segítenek neki abban, hogy a kisagya ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak tovább a ráksejtek.
  • Sokat dolgozik, mert így le tudja gyűrni magában a szédülést. Otthonában félóránként-óránként vízszintesen fekszik öt-hat percig, mert akkor pihentnek érzi magát.
  • A dzsungel könyve című előadásban addig játssza Balu szerepét, amíg meg nem döntik a Szinetár Miklós rendezte Csárdáskirálynő rekordját. Most ezerháromszáznyolcvanöt előadásnál tartanak az Operettszínházban.
  • Most megy a hatodik kemoterápiás kezelésre. Számára a munka és a természet a gyógyír. Egy jótékonysági vadászaton derült ki, hogy baj van, az urológus azt mondta neki, hogy ez nem friss dolog, ez már öt-tíz éves. Nem tudott róla.
  • A postás mindig kétszer csenget című film megjelenése után egy jó nevű szinkronrendező megtudta, hogy Jack Nicholsont akarja szinkronizálni, végül teljesült a kívánsága. Clint Eastwoodnak több hangmintát is küldtek, hogy válasszon közülük. Ő döntötte el, hogy Reviczky Gábor szinkronizálja őt.

Márciusban látott napvilágot a hír, hogy Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész szervezetét a prosztatarák egy agresszív fajtája támadta meg. Mint kiderült, a csontjában ötszörös áttét van, továbbá nyakmirigyrákban is szenved.