Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMÚjranyit az ikonikus budapesti étterem
Újranyitott egy ikonikus kisvendéglő a budai várban. A Fekete Holló Kisvendéglő a történelmi Budapest szívében, a budai várban található, a város egyik leghangulatosabb utcájában, az Országház utca 10. alatt. Ez a hagyományos magyar étterem egy igazi gyöngyszem autentikus hangulatával.
Az étlapon a hagyományos magyar konyha kincseit lehet megtalálni, például a májgaluskalevest, a frissen kirántott húsokat, főzelékeket, sztrapacskát vagy lecsót – áll az Indexhez eljuttatott közleményben.
Csapolt és üveges sörök és erős fröccskínálat teszi lazává az éttermet, mindennapi kedvencünkké, jó időben tágas terasszal. Az Országház utca 10. szám alatt már 1930-ban vendéglő állt, Alpek Pál vendéglős nyitott itt nagyon fiatalon, már 20 évesen éttermet.
Az 1960-as években Fekete Hollóként nyitott újra, a helyiek nagy örömére. Ahogy egy korabeli írásban olvashatjuk:
Boltíves, hűvös ivója, kézzel írott étlapja és Rózsi néni, a vöröshajú szakácsnő egyaránt a régi várbeli kiskocsmák hangulatát képezi. Közönsége főleg öreg várbéliekből és vízivárosiakból, meg ifjú egyetemistákból verbuválódik; nyáron kiteszik az apró asztalokat az Országház utcára, és a leánderes teraszon jó bor mellett vitatkoznak a múltról és a jövőről. A Fekete Holló legnépszerűbb fogása a halászlé és a pörkölt mellett a göngyölt hátszín hulló módon, de sokan járnak ide a Duna túlsó partjáról is, hogy megkóstolják Rózsi néni híres túrós gombócát is.
A Fekete Holló étterem cégérén szereplő holló Mátyás királyra emlékszik vissza.