Örökbe fogadna egy művészt? Itt a lehetőség

2023.10.10. 21:04
A Godot Kortárs Művészeti Intézet októberi programján jó áron vásárolhatunk kortárs művészeti alkotásokat, és ezzel örökbe fogadhatjuk a művészeket. Az egyedülálló kezdeményezés az alkotókat akarja közelebb hozni a befogadókhoz, és támogatni szeretné a kortárs fiatal művészek pályáját.

Ahogy a Godot Kortárs Művészeti Intézet oldalán olvashatjuk, a Fényes Adolf utcai kiállító tér nemcsak egy múzeum, hanem egy „fenntartható művészettámogató ökoszisztéma”. A cél, hogy támogassák a művészek megélhetését, elismertségét, sikereit. Ezért is szervezik meg október 18-ától 29-éig a Godot Art Expót, vagyis a Fogadj örökbe egy képzőművészt! programot. 

Az Intézet célja, hogy közelítse az alkotókat a befogadókhoz, így a látogatók a műalkotások felfedezésén túl közvetlenül is kapcsolatba kerülhetnek a művészekkel.

A gerillaáron, vagyis a szokásosnál jóval olcsóbban elérhető képzőművészeti tárgyakat egy pályázaton válogatták össze. 200 fiatal alkotó 2000 tárgya találhat gazdára, a vásárlással pedig jogot kapunk arra, hogy  megismerjük, és közvetlen közelről figyelemmel kísérjük az alkotók pályáját, karrierjét.

Az egyedülálló kezdeményezés a kortárs tehetségeket állítja fókuszba, és igyekszik segíteni pályájukat. 

A látogatók azzal, hogy megvásárolnak egy műtárgyat, „örökbe fogadják” a művészt, ezzel személyes kapcsolatot teremtve az alkotó művészi világával

– mondta Laczkovich Borbála, az Intézet művészeti vezetője. Az örökbefogadás nemcsak a művészeknek, hanem a vásárlóknak is előnyös, hiszen megismerhetik a művész életét, az alkotói folyamatot és a pályafutását. 

A Godot Kortárs Művészeti Intézet legújabb kezdeményezésével is azt a komplex művészettámogató ökoszisztémát kívánja tovább erősíteni, amelyben fontos szerep jut a fenntarthatóságnak és a fiatalok patronálásának.

Az Art Expo október 17-én már egy különleges 0. napi programmal várja az érdeklődőket, ahol a fogyasztható művészet is valósággá válik. A különleges, vásárlással egybekötött kiállítás mindennap 11 és 19 óra között várja az érdeklődőket a Fényes Adolf utca 21. szám alatt.