A Jóbarátok főszereplői reagáltak Matthew Perry halálára

2023.10.31. 05:59
Matthew Perry színészkarrierjének legmeghatározóbb éveit a Jóbarátok című sorozat jelenti. Színésztársai, Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer egy közös közleményben reagáltak a Chandler Binget alakító színész tragédiájára.

Két nappal Matthew Perry váratlan halála után a Jóbarátok című sorozat főszereplői – Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer – közös közleményben reagáltak barátjuk halálára – írja a közleményt egyedüliként megszerző People Magazine.

Matthew elvesztése mindannyiunkat mélységesen lesújtott. Többek voltunk, mint színésztársak, mindig egy családot alkottunk. Annyi mindent lehetne még mondani, de most egy ideig még gyászolunk és feldolgozzuk ezt a felfoghatatlan veszteséget. Idővel mondunk majd többet is, ahogy és amikor képesek leszünk rá. Egyelőre gondolataink és szeretetünk Matty családjával, barátaival és mindenki olyannal vannak, akik szerették őt világszerte

– olvasható a laphoz eljuttatott közleményben, amelyet mind az öt színész aláírt.

Több hétbe is beletelhet, mire kiderül, mi okozta a halálát

Mindössze 54 éves volt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje, akire magyar idő szerint október 29-én éjjel Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találtak holtan. A színész haláláról elsőként beszámoló Los Angeles Times fulladásra gyanakodott, azonban a pontos tények megállapításához további vizsgálatokra lesz szükség.

A Los Angeles-i halottkémi hivatal ugyan a boncolást elvégezte vasárnap, de a toxikológiai jelentések eredményére még várnak. Akár több hétbe is beletelhet, mire kiderül, mi okozta a színész halálát.

Így emlékszik róla családja és a sorozat alkotói

A napokban Perry családja és a Jóbarátok sorozat alkotói csapata – Marta Kauffman, David Crane és Kevin Bright – is közleményt adott ki. Szülei arról írnak, hogy „Matthew rengeteg örömet hozott a világnak színészként és barátként is. Megszakad a szívünk szeretett fiunk tragikus elvesztése miatt”. A sorozat megálmodói pedig azt írták:

Csak annyit mondhatunk, hogy áldottnak érezzük magunkat, hogy az életünk része lehetett. Ragyogó tehetség volt. Mindig ő volt a legviccesebb ember a szobában. Ennél is több, ő volt a legédesebb is, adakozó és önzetlen szívvel.

Alkohol, majd drogok

Életrajzi könyvében őszintén bevallotta a színész, hogy 14 éves korában érezte meg először, milyen megnyugtató hatással van rá az alkohol, és elmondása szerint „utána nem volt visszaút”. Első függőségévé az ital vált, és nagyon nehezen tudott megválni tőle, de nem ez okozta a legnagyobb károkat számára, később az opiátok rabja lett.

49 ÉVES KORÁBAN A NAGY MENNYISÉGŰ TUDATMÓDOSÍTÓ SZER HATÁSÁRA VASTAGBÉLREPEDÉSE LETT, A LEGTÖBB ORVOS NEM GONDOLTA, HOGY TÚLÉLHETI.

Az eset után két hétig volt kómában, majd hónapokat töltött kórházban rehabilitáción. Saját bevallása szerint karrierje csúcsán volt a legmélyebben magánéleti és egészségi szempontból. Könyvében azt is leírja, hogy legtöbb romantikus kapcsolatának is függőségi problémája vetett véget, mivel mindig inkább a szert választotta a szerelem helyett.