Vitray Tamás újabb részleteket osztott meg online műsoráról

2023.11.11. 08:24
Vitray Tamás televíziós riporter a YouTube-on indított csatornáján műsorrendváltozást jelentett be, emellett a nézőkhöz is intézett egy fontos kérést. A Kossuth-díjas riporter szeptemberben jelentkezett be egykori sikerműsorának, a Csak ülök és mesélek felújított verziójával.

Mint írtuk, Vitray Tamás másfél éve, 89 éves korában vonult vissza a nyilvánosságtól, több mint hatvanévnyi aktív televíziózás után. A Kossuth-díjas riporter fiai és unokái unszolására új, saját műsorral tér vissza.  

A magyar televíziózás ikonikus alakja nyáron jelentette be, hogy két fiával és gimnazista unokájával kiegészülve családi vállalkozást indítottak Vitrayék néven. A legelső adással szeptemberben jelentkeztek, amely nem más, mint az egykori sikerműsor, a Csak ülök és mesélek felújított verzió­ja. A Kossuth-díjas riporter 2022-ben a kórházat is megjárta, akkor azzal magyarázta visszavonulását, hogy szerinte „a távolléte jobban hat, mint a jelenléte”.

A Csak ülök… Csakazértis! című műsorral kapcsolatban Vitray Tamás ismertette, hogy változik a műsorrend, így az eddigi havi rendszerességű adást ezentúl kéthetente mutatják be. Megjegyezte, hogy csak egy témával jelentkeznek, de ezeket az eddigiekhez képest hosszabban dolgozzák ki.

Nézőihez fordulva ismertette, hogy továbbra is várja a témákat és interjúalanyok jelentkezését.

Hozzátette, hogy az ötleteket már e-mailben várják, ugyanis postafiókjukat beszüntették, miután nem érkezett egyetlenegy levél sem. Mint mondta, arra is nyitott, hogy a riportok készítésébe mások is beszálljanak.

A nézők már eddig is komolyan vették a kérését, és sorra küldik a mély emberi történetekről, találmányokról, gyűjteményekről szóló ötleteiket. Vagyis azokat a leforgatásra váró témákat, amelyeket Vitray Tamás vár.

A 91 éves televíziós legenda szívesen mozdul ki otthonról, hogy személyesen is egyeztessen az ötletadókkal, de úgy képzeli, hogy idővel mindent a néző csinál, ő csak az összekötő szövegeket vállalja, miközben kisebbik fia, Péter és Jancsi unokája informatikusként segíti majd, az idősebbik fia, ­Tamás pedig akkor, amikor ideje engedi. A csapat szerves részét alkotja még a párja is, aki szintén szakmabeli.