Kiderült, melyik városokban turnézik jövőre a Rolling Stones

GettyImages-1745676845
2023.11.21. 17:04
Hiába telnek villámgyorsan az évek, továbbra sem fog az idő a Rolling Stones zenekaron, a banda ugyanis újabb turnéra indul – Észak-Amerikában 16 városban is színpadra állnak Mick Jaggerék.

Ahogy az várható volt, a Rolling Stones bejelentette, hogy 2024-ben visszatérnek, és újabb turnét indítanak nemrég megjelent, Hackney Diamonds című albumuk népszerűsítése érdekében.

A Variety cikke szerint a törzstagok, így a korábban szívműtéten is átesett Mick Jagger, Keith Richards és Ron Wood vezetésével az Egyesült Államok és Kanada 16 városában fognak fellépni, a színpadon pedig felzendülnek majd örök klasszikusok és az új album igazi újdonságai is.

Az április 28-án induló és július 17-én záruló turnét az AARP – korábban Amerikai Nyugdíjasok Szövetsége – szponzorálja, az a régóta működő érdekcsoport, amely az 50 év felettieket érintő problémákkal foglalkozik.

A Stones háza táján ugyan komoly probléma nincsen, az együttes tagjai már valóban nem mai csikók, Jagger 80, Richards 79, míg Wood 76 esztendős, ám kisebb problémáktól eltekintve egyikük sem kopott meg az évek alatt túlságosan komolyan. 

A csapatot ráadásul láthatóan a turnézás élteti, ugyanis ebben az évszázadban szinte minden évben turnéztak. A banda utoljára 2021-ben játszott Észak-Amerikában a „No Filter” névre keresztelt turnéjuk során, mindössze néhány héttel Charlie Watts dobos halála után, aki pontosan egy koncertet hagyott ki azóta, hogy 1962-ben csatlakozott a csoporthoz.

A turné állomásai az alábbi posztban olvashatók: