Ízléstelen tahóság – üzente Alföldi Róbertnek a konzervatív színész

2023.11.22. 08:43
Alföldi Róbert határozott véleményt fogalmazott meg a melegek magyarországi helyzetéről. A Nemzeti Színház volt igazgatója szerint szerint a melegeket betiltják és befóliázzák, a nácikat pedig nem. Bognár Zsolt, a vállaltan jobboldali értékeket valló színész úgy véli, hogy Alföldi összemossa a nácikat a jobboldallal.

„Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem. Ezen el kell gondolkozni. Bár a magyar történelmet ismerve olyan sokat nem kell rajta gondolkodni” – mondta Alföldi Róbert annak apropóján, hogy 400. alkalommal játszották Az Őrült Nők Ketrece című darabot, és arról kérdezték, hogyan változott a darab üzenete az elmúlt években.  

A Nemzeti Színház volt igazgatóinak szavaira reagálva írt nyílt levelet Bognár Zsolt, vállaltan konzervatív értékeket valló színész. Bognár szerint sértő, hogy Alföldi a nácikhoz hasonlította a jobboldalt – írja a Blikk, a portál a nyílt levelet változtatás nélkül tette közzé. 

Végtelenül ízléstelen tahóságnak tartom, hogy a Nemzeti Színház volt igazgatója az RTL-nek adott nyilatkozatában – mit is nem adna azért, hogyha ez a »volt« szócska hiányozhatna a nyitó mondatomból – egy sajnálatos és elfogadhatatlan történelmi gyalázat esetleges visszatérésének rémével taknyolja össze a kormányzatot és a mögötte álló milliókat, így személyesen engem is

– fogalmaz Bognár Zsolt a levélben, aki szerint a konzervatívok nem coming-outoltak a nyilvánosságban azzal, hogy nácik lennének. 

Éppen ezért, ha megkérhetlek, még áthallásosan se öltöztess bennünket olyan szellemi egyenruhába, amit soha nem hordanánk. Az általad sejtetett vészkorszak újjáéledése esetén a magam részéről elsők között lennék, aki védelmedre kelne, és nem volnék egyedül, hidd el. Ezért csak óvatosan az általánosításaiddal

– tette hozzá Bognár. A jobboldali színész szerint Alföldi próbálkozhat a történelmi szörnyűségek jelenbe való vetítésével, de ezt a Nemzeti Színház igazgatója jogosulatlanul és önsajnáltató módon teszi.