A Nemzetiben történt baleset ellenére újraválasztották Vidnyánszky Attilát

2023.12.06. 06:45
Ismét Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház vezérigazgatóját választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában tartott őszi tisztújító közgyűlésen az alelnöki posztokra Bakos Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné Program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját választották meg.

Az új elnökség mandátuma öt évre szól.

A rendezvényen egy új tag, a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az egyesület. Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját, és olyan kérdésekben is konzultáltak, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései vagy az Országos Színházi Találkozó megszervezése – írták a közleményben.

Régóta történt ekkora baleset, Vidnyánszki Attila lemondott  

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, két színész balesete miatt szakadt félbe a Rómeó és Júlia című előadás november elején. 

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat teljes felépülésük. A baleset után Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról, de lemondását Csák János kultúráért is felelős miniszter nem fogadta el.  

A két színész közül Szász Júlia már hazatérhetett a kórházból, de teljes rehabilitációja hónapokig is eltarthat.