Kiderült, miben halt meg a Brooklyn 99 színésze

GettyImages-493236027
2023.12.15. 17:44
A The New York Times értesülései szerint tüdőrák okozta Andre Braugher halálát. Ügynökei 2023. december 13-án jelentették be hogy a kétszeres Emmy-díjas színész elhunyt. Akkor csupán annyit lehetett tudni, hogy rövid ideig tartó betegségben szenvedett.

A közkedvelt színész, akit sokan a Brooklyn 99 című sorozatban alakított szerepe, Raymond Holt kapitány révén ismertek, a napokban halt meg, felesége és három gyermeke gyászolja.

Noha halálának okait nem részletezték, másnap a The New York Timesnak sikerült megszólaltatni Jennifer Allen publicistát, akivel a színész hosszú ideje jó szakmai kapcsolatot ápolt.

Nem sikerült felépülnie

Első információk alapján Andre Braugher rövid ideig tartó betegségben szenvedett, azonban Allen pontosította a részleteket. A 61 éves színésznél pár hónappal ezelőtt tüdőrákot diagnosztizálták, a betegség pedig hamar felülkerekedett rajta.

A színészt 11 alkalommal jelölték Emmy-díjra – amiből kettőt meg is nyert –, amely az USA televíziós produkcióinak járó elismerései közül az egyik legrangosabb – a filmes díjakat tekintve a top háromba sorolják. Az elismeréseket a Gyilkos utcákban és a Thiefben nyújtott alakításaiért kapta.

Noha a Brooklyn 99 nyolc évadon át futott, és a színészt négyszer is jelölték Emmy-díjra ezalatt, azt egyszer sem nyerte el Raymond Holt kapitányként.

Sikerességét jelölésein túl számos nagyszabású filmje is mutatja, úgy mint Az ötvennegyedik hadtest, ahol Denzel Washingtonnal játszott együtt, aki szerepéért Oscar-díjat is nyert.

Braugher még 2014-ben adott egy interjút, amelyben arról mesélt, hogy letette a cigarettát és az alkoholt is, azonban nem részletezte ennek okait. Akkor úgy fogalmazott:

Nem megyek bele a részletekbe, de volt, hogy nem voltam csúcsformában, és meg kellett fizetnem az árát [...] Ebből nem lesznek emlékiratok.

A színészt felesége, Ami Brabson és három gyermeke, Michael, Isaiah és John gyászolja. 

(Borítókép: Andre Braugher 2014. március 25-én. Fotó: FOX Image Collection / Getty Images)