Portásnak jelentkezett az ismert magyar színész, de nem vették fel

2024.01.12. 12:05
Galkó Balázs színész tavaly arról beszélt, hogy a 120 ezer forintos nyugdíjából próbál megélni. Most a Radnóti Színház recepciós pozíciójára jelentkezett, de pályázatát elutasították.

Galkó Balázs színész-rendező szerdán arról számolt be a közösségi oldalán, hogy a közelmúltban a Radnóti Színház által meghirdetett portás-recepciós munkakör betöltésére jelentkezett, de nem vették fel. 

Pályázatában először bemutatkozott, majd leírta, hogy hol tanult, mely színházakban dolgozott, és egyéb szakmai életéről is szót ejtett. Megjegyezte, hogy 2012 januárjától – egy politikai tömegrendezvényt követően – a színházi felkérések fokozatosan elmaradtak, ahogy a rádiós, szinkron-, filmes és televíziós munkák is.

Hogy a SZÍNHÁZ életem eddigi – szinte – egészét betöltötte, nem szorul magyarázatra. Tapasztalatból tudom, hogy a színházak »hátsó« művészportája milyen kényes-fontos hely. Legendákat ismerek ebből a világból (FIFINÉNI Hevesi Sándor tér, Zsaninéni – Miskolc, Zsebeházi úr – Merlin…

– írta.

Hozzátette azt is, hogy nyugdíjas, albérletben él, két 18 év alatti gyermekétől és édesanyjuktól külön él, valamint szellemi, egészségi és fizikai állapota jó. „A szükséges erkölcsi bizonyítványt – remélem – január 2-án, a Kormányablak megnyitásakor megszerzem, s tudom csatolni. Fényképeim nagy számban láthatók az interneten” – fogalmazott a színész.

Megbélyegezték, mert politikailag mást gondol

Galkó Balázs 2023 nyarán beszélt arról, hogy

a megélhetését havi 120 ezer forintos nyugdíjából próbálja finanszírozni.

A színművész szerint megbélyegezték őt azért, mert politikailag nem ért egyet sok döntéssel, és ennek hangot is adott. 2002-ben és 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovag- és tisztikeresztjét is megkapta, ezekről 2016-ban tiltakozásul lemondott. Tavaly azt mondta, alig kap szerepeket, nincsenek munkái, ezért Jeles András rendezőhöz hasonlóan egyéb bevételi forrást keres, statisztálástól kutyasétáltatásig bármit.

Ebben az összeállításunkban annak néztünk utána, milyen lehetőségek vannak arra, hogy az idős művészek ne maradjanak pénz nélkül.