A drámáé volt a főszerep az idei Emmy-díj-átadón

GettyImages-1928401638
2024.01.16. 07:18
Hétfőn tartották az idei Emmy díjátadót Los Angelesben. A főszerep a dráma-sorozatoké volt, ugyanis az Utódlás, a Beef és a Bear vitték a pálmát az idei díjátadón. Sir Elton John is nagy mérföldkövet ért el, ugyanis bezsebelhette első Emmy-díját, amivel belépett az EGOT-státuszúak szűk klubjába.

A sorozatsztárok mellett Sir Elton John is nagyot alkotott az idei Emmy-díj-átadón. Koncertfilmjéért vehette át az elismerést a 76 éves zenész, ezzel belépett az EGOT-státuszú művészek közé. Ez annyit jelent, hogy az összes presztízsértékű díjat magáénak tudhatja, úgymint: Emmy-díj, Grammy-díj, Oscar-díj, és Tony-díj. A díjat azonban sajnos nem tudta személyesen átvenni, mivel nemrég esett át egy térdműtéten – írja a BBC.

Az Utódlás mindent vitt

A kritikusok által is elismert dráma egy médiamágnásról és rosszul működő családja hatalmi harcairól szól. A sorozat tavaly fejeződött be négy évad után.

Igazán nagyvonalú díjazásban volt része az idei Emmy-díj-átadón, mivel elvitte a legjobb drámasorozatért, a legjobb írói és rendezői, valamint a legjobb színész és színésznő díjakat is. Utóbbi kettőt a sorozat főszereplői, Kieran Culkin és Sarah Snook kapták.

A színészek díjuk átvételekor köszönetet mondtak rendezőjüknek és íróiknak, valamint annak is, hogy „milyen magasra tették a lécet, hiszen ez ösztönözte őket arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból”. Összesen hat díjat zsebelt be a sikersorozat.

 A Bear és a Beef is tarolt 

Hasonlóan teljesített a Jeremy Allen White főszereplésével a Bear című sorozat, amely egy lelkes séfről szól, aki igyekszik megmenteni családi vállalkozásukat. A DisneyPluson elérhető sorozat az idei Emmy-díj-átadón szintén hat díjat nyert el: hármat színészi kategóriákban, hármat pedig vígjáték kategóriában.

Az amerikai humorista Ali Wong is bemutatta vígjátéksorozatát, a Beefet, amelyet Limited Series kategóriában jelöltek. Wong elnyerte a legjobb színésznő díjat ebben a kategóriában, ami nagyon meghatotta a kétgyermekes humoristát.

A könnyek sem maradhattak el 

A díjátadón megemlékeztek az októberben meghalt Matthew Perryről, Charlie Puth az ő tiszteletére énekelte el a Jóbarátok főcímdalát egy zongora segítségével. Az este e pillanatáról készült megható felvételek bejárták az egész internetet. 

A 75. Emmy-díj-átadón Christina Applegate színésznőt is felkérték a díjátadásra. A színésznő szklerózis multiplexben szenved, így bottal érkezett a színpadra. Mikor megjelent, a közönség vastapssal fogadta a betegsége miatt visszavonult színésznőt.

(Borítókép: Sarah Snook, a Succession című drámasorozat Kiváló női főszereplője díjának nyertese pózol színésztársával, Kieran Culkinnal. Fotó: Dania Maxwell / Getty Images)