Klubturnéra indul a Kispál és a Borz

2024.02.02. 12:53
Lovasi Andrásék kultzenekara Dublintól Boldogkisfaludig bejárja az európai klubok apraját-nagyját, de például a Kobuci Kertben tripláznak is. Év végén pedig az MVM Dome-ban adnak nagyszabású koncertet.

Nemcsak a II. SopronFest nyitónapjának nagy dobása a Kispál és a Borz, hanem klubturnéra is indul tavasszal az együttes. A visszatérés öröme számukra is megidézte a kilencvenes évek hangulatát, így a zenekar elkezdett ismét aktívan alkotni és próbálni. Áprilisban Nyugat-Európába mennek egy ötállomásos turnéra, májusban és júniusban pedig Magyarországon koncerteznek – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A Kispál és a Borz, amely 2010-ben a Sziget Fesztiválon elbúcsúzott, majd utána csak egy-egy koncertre tért vissza, 2023 tavaszán jelentette meg Beszorult mondat című visszatérő albumát, amely csaknem húsz évvel követte az azt megelőző stúdiólemezt. A csapat tavaly adott néhány klubkoncertet Európában, majd két, egymást követő napon is teltház előtt koncertezett a Budapest Parkban. Azt év végén jelentették be, hogy idén december végén az MVM Dome-ban lépnek fel.

„Több dolog motivált minket, amikor elhatároztuk, hogy turnéra indulunk. Egyrészt mégiscsak szeretnénk bemutatni színpadon is kedvenc dalainkat az új lemezről. Másrészt mindannyian szívesen emlékezünk a végeláthatatlan országos klubturnékra, ezért kifejezetten kisebb helyszíneket kerestünk.

Ráadásul így kipróbálhatunk olyan dalokat is, amelyek egy sokezres fesztiválkoncerten vagy arénában nem feltétlenül működnek

– idézte Lovasi Andrást, a zenekar vezetőjét a közlemény.

A koncertsorozat áprilisi szakaszában Bécsben, Zürichben, Münchenben, Dublinban és Londonban játszik a Kispál és a Borz, májusban és júniusban érintik Balassagyarmatot, Sopront, Győrt, Pécset, Szegedet, Debrecent, Szarvast, a BOLDOGkisfalud Fesztet és Budapestet is: május 18. és 20. között a Kobuciban lesz Kispál-koncert.

Júliustól visszavonul a zenekar a próbaterembe, hogy felkészüljön az év végi nagyszabású Kispál és a Borz-koncertre, amelyet december 30-án tartanak az MVM Dome-ban.