Színpadi balesetet szenvedett Vidnyánszky Attila, meg kellett műteni

2024.02.07. 07:14
Szombaton szenvedett súlyos balesetet Vidnyánszky Attila színházigazgató a Petőfi Zenei Díjátadó színpadán. Mindez azt követően történt, hogy átadta Hobo életműdíját. Mentő vitte el az igazgatót, és járógipszet is kapott.

Múlt szombaton volt a Petőfi Zenei Díjátadó, amelyen Vidnyánszky Attila színházigazgató is részt vett. Ő adta át Hobo életműdíját, azonban miután átadta az elismerést, elesett a színpadon. Onnan ugyan még saját lábán távozott, utána viszont mentővel szállították kórházba – tudta meg a Blikk.

A lap információi szerint Vidnyánszky olyan súlyosan megsérült, hogy műteni is kellett.

Ezt követően járógipszet kapott, ami egy hónapig lesz a lábán, majd hosszas rehabilitáció vár a direktorra.

Rájár a rúd a Nemzeti művészeire

Alig három hónapja történt, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérültek előadás közben. A színészek közel három métert zuhantak, amit a magyar színháztörténet legsúlyosabb baleseteként tartanak számon.

Azóta Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is megszólaltak állapotukról. Szász úgy fogalmazott, „már jobban van, lassan, de biztosan gyógyulgat”. 

Jól vagyok, köszönöm. A körülményekhez képest jól vagyok. A sajtóban megjelent már, hogy a sérüléseink végtagsérülések, az enyém kéz- és lábsérülés. Ezeket igyekeznek a megfelelő szakemberek megfelelően kezelni, hogy helyrejöjjenek. Hosszú folyamat lesz ez, minimum fél év, de lehet, hogy hosszabb. Ez majd fél év múlva kiderül

fogalmazott Horváth az Indexnek adott exkluzív interjújában.

Vidnyánszky Attila állapotával kapcsolatban még nem osztott meg pontos információt a Nemzeti Színház, amint ez változik, cikkünket is frissítjük.