Megszólalt az állapotáról Szász Júlia

2023.12.07. 20:48
Szász Júlia a november eleji balesete óta többször is megjárta a kórházat, de már otthon lábadozik. A színésznő most a kórházban eltöltött napokról osztott meg pár képet és gondolatot a közösségi oldalán.

A magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében sérült meg november elején, előadás közben, a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó.

A baleset a két színészt a Rómeó és Júlia előadása alatt érte a színpad és kulisszák határán: a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket meg kellett műteni, fizikai és mentális rehabilitációjuk akár hónapokig is eltarthat.

Bár Szász Júliát a baleset után pár nap elteltével hazaengedték a Semmelweis Egyetem klinikájáról, néhány hét múlva, november 27-én mégis visszakerült a kórházba, de azóta már újra otthon folytatja a felépülést.

A színésznő most az Instagram-oldalán jelentkezett pár fotóval, amely a kórházban eltöltött időt öleli fel. Szász Júlia azt írta:

Egyszerre szeretném szívből megköszönni a születésnapi köszöntéseket, illetve a RENGETEG – de tényleg rengeteg – jókívánságot, rám gondolást, támogatást, amelyben az elmúlt hetekben részesültem. Nagyon megható volt ez a sok szeretet, amit kaptam és kapok, a legnehezebb időszakon is segített átlendülni. Erőt és hitet adott, amikor gyengének és kétségbeesettnek éreztem magam.

Bejegyzését úgy folytatta, hogy végtelenül hálás a családjának és a szerelmének, „akik nélkül biztosan nem ment volna, és akiket mindennél jobban szeretek. Nem tudom, honnan jött az a kifogyhatatlan erő, amivel tartottatok végig és fogtátok a kezem. Szerencsés ember vagyok”.

Ja, és sokan kérdeztétek (tényleg): jobban vagyok már, lassan, de biztosan gyógyulgatok

– zárta bejegyzését a színésznő.

Mint megírtuk, a színházi baleset ügyében rendőrségi nyomozás és szakértői vizsgálat zajlik. A helyszínen csütörtökön kezdik meg a díszlet vizsgálatát. A díszletet ehhez vissza kellett építeni, de ahogy az Index utánajárt: el sem lett volna szabad bontani.

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, elismerve felelősségét, lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített. A tárca közleménye szerint Csák János miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.