Szász Júlia visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára

2023.11.27. 10:41 Módosítva: 2023.11.27. 10:46
Szász Júlia, a Nemzeti Színház színésze a Rómeó és Júlia című előadáson sérült meg súlyosan. Hosszas kórházi kezelés után ismét vissza kell térnie a Semmelweis Egyetem klinikájára.

„Visszakerült a Semmelweis Egyetem klinikájára Szász Júlia. A Nemzeti Színház művészének állapota stabil, de a kisebb mellkasi sérülése további orvosi beavatkozást igényelt. Várhatóan hamarosan elhagyhatja a Traumatológiai Klinikát” – közölte a Semmelweis Egyetem. A művészt a múlt héten engedték haza a kórházból, azt követően, hogy november elején súlyos balesetet szenvedett a Nemzeti Színházban.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, két színész balesete miatt szakadt félbe a Rómeó és Júlia című előadás.

Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót november elején érte baleset, amely a színpad és kulisszák határán történt. A két művész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat teljes felépülésük. A díszlet felépítése a Nemzeti Színház oldalán lévő képeken is látható.

A baleset hatására Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház éléről, lemondását Csák János kultúráért is felelős miniszter azonban nem fogadta el.