Óriási meglepetést okozott a Magyarországra látogató világhírű rendező

2024.02.18. 14:59
Francis Ford Coppola világhírű filmrendező Budapestről posztolt az Instagram-oldalán, és egy videóban mutatta be, hogy készülő új filmjének zenei felvétele közben mivel lepte meg a magyar zenekart.

Francis Ford Coppola Budapesten járt, hogy felvegye készülő új filmjének, a Megalopolisnak a zenéjét, és ezt ő maga jelentette be az Instagramon. A világsztár egy váratlan meglepetést is „átadott” a magyaroknak.

Nemrég Budapesten jártam, hogy felvegyem a Megalopolis film zenéjét

– írta az Oscar-díjas rendező a videó alatt.

A rendező már évek óta dolgozik a Megalopolis című filmen, amely egy eddig nem látott, új technológiával készülő, virtuális effektekben gazdag gigaprojekt.

Francis Ford Coppola ráadásul saját zsebből finanszírozza a New Yorkban játszódó és egy építészről szóló mozit. Állítólag még kaliforniai borbirtokait is eladta, hogy meglegyen az anyagi keret.

Hogy milyen botrányok tarkítják a forgatást, arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A rendező Magyarországon való tartózkodásának utolsó napján meg akarta lepni a zenekart, és – mint írta – rendkívül nagyra értékeli a Magyarországon tapasztalt muzikalitást és barátságosságot, ezért az ő vezényletével játszhatták el a magyar Himnuszt.

Annyira nagyra értékeltem a magyar zenekar muzikalitását és barátságosságát, hogy ki akartam fejezni a hálámat, amikor a felvétel utolsó napján találkoztam velük. A karmesteri emelvényen állva úgy vettem fel a pálcát, mintha egy zenei előadáson akarnám vezetni őket. Természetesen nem készültem semmire, de feltételeztem, hogy tudják, hogyan kell játszani a nemzeti himnuszukat, és azt suttogtam: »Milyen ütemben van ez?«

– számolt be a rendkívüli élményről, amihez egy videót is csatolt.