Dolph Lundgren elárulta, mit kért tőle Vlagyimir Putyin évekkel ezelőtt

2024.02.21. 13:09
Dolph Lundgren évekkel ezelőtt kapott invitációt a Vörös téren megtartott katonai parádéra az orosz elnöktől. Az akciósztár azonban olyan meccsnek tartja a politikát, ahol nem lehet nyerni.

Eredetileg vegyészmérnöknek készült, mesterdiplomát is szerzett a nyolcvanas-kilencvenes évek akciófilmjeinek legendás antagonistája, Dolph Lundgren. Családjából számára természetes lett volna ez az út. Elmondása szerint a bátyja is vegyészmérnökként dolgozott, az öccse mérnökként végzett, valamennyi unokaöccse mérnök, akárcsak a nővére.

A színész úgy fogalmazott, hogy meglehetősen „kemény gyerekkora” volt. A küzdősportok és a színészet segített számára abban, hogy megszabaduljon azoktól a dolgoktól, amelyeket gyerekként mélyen elnyomott magában. 

Az rtl.hu-nak adott interjúból kiderül, hogy a színész

  • családi erőszak áldozata volt, apja őt és anyját is fizikailag bántalmazta;
  • emiatt sohasem érezte magát biztonságban, poszttraumás stressz-szindrómát okozott nála;
  • A feláldozhatók forgatása előtt nem nagyon tartotta a kapcsolatot Sylvester Stallonéval, azután ez megváltozott.
  • Jean-Claude Van Damme a Tökéletes katona forgatásán egyszer olyan erővel rúgta ki a fegyvert a kezéből, hogy a mestere közölte a kaszkadőrkoordinátorral, ha az eset újra megismétlődik, akkor Dolph kénytelen lesz Jean-Claude-ot kiütni.
  • Az akciósztár elmondta, hogy egy alkalommal Moszkvából is megkeresték. Vlagyimir Putyin és védelmi minisztere öt éve meghívta, hogy nézze meg a Vörös téren esedékes, május 9-i katonai parádét. „Köztudottan nagy rajongója mindennek, ami a katonasággal kapcsolatos. Végül különböző okok miatt nem mentem. Ma pedig már nehéz is lenne. Egyébként is, igyekeztem mindig kívül maradni a politikán. Ha egy mód van rá, elkerülöm. Olyan meccsnek tűnik, ahol nem nyerhet az ember” – tette hozzá.
  • Az akciósztár arról is beszélt, hogy évek óta rákkal küzd. Fájdalmai nem voltak, de folyamatosan kellett szkenvizsgálatokra járnia. A mai napig gyógyszereket szed, de ezeknek már nincsenek olyan komoly mellékhatásai, amelyek a munkában korlátoznák.