Vicces poszttal reagált az Átrium az Operaház büfébotrányára

2024.03.04. 14:29
Az Átrium a közösségi oldalán vicces poszttal reagált vasárnap arra az esetre, hogy ezentúl két részletben játsszák a Carmina Burana című előadást az Operaházban, hogy a szünetben növeljék a büfé bevételét.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, nem vállalja tovább a jelenleg a Magyar Állami Operaházban futó Carmina Burana dirigálását Bogányi Tibor, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy az Operaház büféje bevételének növelése érdekében felsőbb utasításra kettévágták a darabot. Az esettel kapcsolatban Miklósa Erika, az előadás szoprán szólistája is megszólalt az Indexnek. 

Az Átrium vasárnap vicces bejegyzést tett közzé a Facebookon, utalva az Operaház félbevágott darabjára. 

A Kultúrbrigád ezúton tájékoztatja tisztelt közönségét, hogy a mai naptól kezdve az Átriumban a büfé bevételeit növelendő a kitűzött kezdési időpontban egy húszperces uzsonnaszünetet tartunk. A szünet nélküli előadásokat a huszonötödik és az ötvenedik percben egy-egy félórás vacsoraszünettel szakítjuk meg. A kétfelvonásosok közben negyvenperces estetízórai-szünetet rendezünk, de a felvonások felénél is beiktatunk egy-egy falatozószünetet

– írták a posztban, majd azt is közölték, hogy a továbbiakban az előadásközi szüneteknél a vécé zárva lesz, hogy ne rontsa a büfé forgalmát, „tehát csak előadás előtt és után lehet pisilni”.

Hozzátették: „a ruhatár a megfizetendő ruhatári díjon felül ruhadarabonként egy minyon megvásárlása után használható. (Csak a bisztróban vásárolt minyonok számítanak, spáros, aldis, lidlös, cébéás, ronis, cukrászdai és egyéb minyonok nem!) A Jurányiban tartott előadásaink közben a 123-as labor sarkában elhelyezett mobilpultnál az előadás alatt perec vásárlása kötelező! Köszönjük megértésüket!”

A bejegyzés végén megjegyezték, hogy bár az Átrium társulata nem kap többmilliárdos állami támogatást – őszintén szólva egy fillért sem kap –, a fenti írás valójában csak vicc, szünetet a továbbiakban is az előadások rendezésével összhangban tartanak, sőt a vécét sem zárják be.