Többmilliós kártérítést követelhetnek a Nemzeti Színház megsérült színészei, ügyvédhez fordultak

2024.03.11. 07:16
Több millió forintos kártérítés járna Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak, miután hónapokkal ezelőtt súlyos balesetet szenvedtek a Nemzeti Színházban. A színészek azonban nem kapták meg az őket megillető pénzt, ezért ügyvédhez fordultak az ügyben.

Továbbra sem kaptak kártérítést a Nemzeti Színház sérült színészei, akik a Rómeó és Júlia című előadás közben leestek a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről. A balesetben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyosan megsérült, a történtek után mindkettejüket azonnal műteni kellett.

A Blikk úgy tudja, a két színész jelenleg is kezelésre szorul, nem tudnak dolgozni. A portál szerint Szász Júlia azóta is mankóval jár, Horváth Lajos Ottó pedig hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt sérült keze miatt, így fontos lenne az anyagi kompenzáció a számukra.

A lap  információi szerint 

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is ügyvédhez fordult emiatt.

Képviselőik és a Nemzeti Színház jogi képviselője közösen próbálják elérni azt, hogy a két színész minél előbb megkaphassa az őket megillető, feltehetően milliós nagyságú kártérítést.

Horváth Lajos Ottó ügyvédje, Borbély Zoltán a Blikk kérdésére elmondta: az eset egyértelműen üzemi balesetnek számít.

A munkabalesetnél objektív a felelősség. Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is

– mondta Borbély Zoltán, aki hozzátette, nincsenek konfliktusok a színház jogászával, egyelőre jól haladnak az egyeztetések.

Egyikük sem akar maradandó fogyatékossággal élni, a cél, hogy mind a ketten minél hamarabb visszatérhessenek a színpadra. Békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Színház jogászával, aki nagyon együttműködő, akárcsak a többi színházi kolléga

–  fogalmazott az ügyvéd.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport