Nem érkeznek EU-s pénzek a Mennyországba, minyonokat árulnak az angyalok

2024.03.12. 09:30
Nem csitul a büfébotrány, sőt újabb és újabb hullámokat vet. Most éppen a Kultúrbrigád csatlakozott rá, annál is inkább, mert nagyon úgy néz ki, hogy a társulat az évad végén játszóhely nélkül marad, így aztán extra bevételre biztosan szükségük van.

Az Operaházban kipattant büfégate apropóján az Átrium színház az elsők között volt, akik szarkasztikus posztban reagáltak az eseményekre. Tegnap este ennek továbbfejlesztett változatát láthatták azok, akik jegyet váltottak az Isteni végjáték című darabra. 

Isten vezette az árverést

Az előadás egy pontján ugyanis a színészek – Alföldi Róbert, Ivanics Tamás, Kovács Máté – megszakítva az egyébként szünet nélkül futó színjátékot, egy tálca minyont kezdtek árulni. A „mindenható és angyalai” nem adták olcsón a sütiket, már csak azért sem, mert a társulat az évad végén nehéz helyzetbe kerül, nagyon úgy tűnik, hogy nincs tovább, az Átrium nyáron bezár. 

Alföldi úgy kezdte a rendkívüli szünetet, hogy: „Nem érkeztek meg az EU-s pénzek a Mennyországba, úgyhogy muszáj egy kicsit termelnünk.”

Versengtek a sütikért

Maga a kis extra jelenet jól sikerült, a közönség vette a lapot, a poénokat és a minyonokat is, sőt, Alföldi ügyesen emelte is a tétet, így egyfajta licitverseny alakult ki. Persze az epizód inkább volt fricska, mint a színház megmentésére indított akció, de a nézők értették az iróniát és jól szórakoztak.