Gálvölgyi János: Attól még, mert más a véleményem, nem kell leköpni

2024.04.04. 20:08
Gálvölgyi János színművész a politikai véleménye miatti támadásokról, Pintér Béla társulatáról és a sikere titkáról is hosszasan beszélt egy friss interjújában.

Gálvölgyi János a Most jövök című műsor vendége volt, amelyben többek között az alábbiakról beszélt:

  • „Valamit csak tudok, ha még 56 év után is itt ülök. Ennyi protekcióm évtizedeken keresztül nem lehetett” – mondta arra reagálva, hogyan lehet, hogy a hetvenes évek óta húzónévnek számít a magyar színészek között.
  • „Hiába mondják rád, hogy te vagy a legjobb egész Európában, ha a közönség azt mondja, hogy ez borzasztó. A közönséget nem lehet becsapni” – fejtette ki.
  • Azzal kapcsolatban, hogy „liberálisként” tartják számon, Gálvölgyi János úgy fogalmazott: „Nálunk nem tudják elképzelni, hogy te sehova nem tartozol. (…) Azt nem tudják elképzelni, hogy neked van egy saját véleményed.”
  • „Ha a véleményem olyanokkal találkozott, akiknek más a véleménye, attól még nem kell megölni, gyűlölni, leköpni, megalázni, szörnyű dolgokat írni a másikról” – mondta el a színművész.
  • Az Indexen beszámoltunk róla, hogy Gálvölgyi János tavaly belépett Pintér Béla társulatába. A beilleszkedést „nagyon nehéz időszakként” idézte fel, ahol komoly kétségek gyötörték azzal kapcsolatban, meg tud-e felelni az elvárásoknak. Ugyanakkor frissítő hatással volt rá újra a színpadon állni – ahogy fogalmazott, „vérátömlesztést” kapott színészileg.

A teljes beszélgetés a Telex oldalán nézhető vissza.