Michael J. Fox visszatérne a színészkedéshez

2024.04.05. 13:25
Bár Michael J. Fox számára egyre nehezebb a Parkinson-kór elleni küzdelem, most azt mondta, fontolóra venné, hogy visszatérjen a színészkedéshez.

Egészségi állapota hanyatlása miatt 2020-ban visszavonult Michael J. Fox. A filmsztár akkori memoárkötetében írt arról, hogy színészi pályafutása végére ért. A Deadline beszámolója szerint azonban a színész azt mondta, hogy visszatérne a színészkedéshez. 

A Vissza a jövőbe sztárja 1991-ben, 29 éves korában tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved. Akkor egy orvos azt jósolta neki, hogy szerencsés esetben még tíz évig dolgozhat. Azóta több mint harminc év telt el, és televíziós alakításaiért nyolc Emmy-jelölést és egy Emmy-díjat kapott.

Ha valaki felajánlana nekem egy szerepet, és elvállalnám, és jól érezném magam, az nagyszerű lenne

– mondta Fox az Entertainment Tonightnak adott új interjújában. 

A Vissza jövőbe című filmekben Marty McFlyt alakító színész azóta a Parkinson-kór kutatásának egyik vezető szószólója lett, sőt 2000-ben megalapította a Michael J. Fox Alapítványt, hogy segítsen a közvélemény felvilágosításában és a tanulmányok finanszírozásában.

A céljaim mindig változnak. A legnagyobb célom, azt hiszem, az volt, hogy családot alapítsak. Négy csodálatos gyerekünk van, és ez volt a legfontosabb. A másik pedig az alapítvánnyal végzett munkánk

– mondta Fox, aki 1988-ban kötötte össze az életét Tracy Pollan színésznővel. 

Egy évvel ezelőtt a színész egyébként úgy nyilatkozott, hogy egyre nehezebb a betegség elleni küzdelem, emiatt nem tartja valószínűnek, hogy megéri a 80 éves kort.