Próba közben érte baleset a Fővárosi Nagycirkusz ismert artistáját

2024.04.06. 07:59
A Fővárosi Nagycirkusz artistája bokatörést szenvedett próba közben. Simet Lászlót – akit az ország arról ismerhet, hogy védőfelszerelés nélkül, 40 méteres magasságban sétált át a Duna felett – meg kellett műteni, amin sikeresen átesett. A cirkuszban tárt karokkal várják vissza a felépülése után.

Baleset érte a Fővárosi Nagycirkusz egyik artistáját próba közben. Simet Lászlót meg kellett műteni, bokatörést szenvedett.

Az artista Simet László nevét tavaly április 15-én jegyezte meg az ország, a színházi olimpia nyitányaként megrendezett attrakcióját tömegek követték lélegzet-visszafojtva a helyszínen.

Az artista semmiféle biztonsági felszerelést nem használva, 40 méteres magasságban, egy 280 méter hosszú drótkötélen sétált át a Duna vize felett a budai oldalról a pestire az Erzsébet hídnál.

„A kötéltánc a cirkuszvilág csúcsa, éppen azért, mert csak saját magunkra számíthatunk – fogalmazott akkor az artista –, fel sem vetődött bennem, hogy leeshetek a Dunába.”

Most a művész a Fővárosi Nagycirkusz Csillagok, égbeli tűk című nyári műsorának bemutatójára készült, amikor bokatörést szenvedett próba közben.

Simet László lábát sikeresen megműtötték – közölte a Blikk a cirkusz közleménye alapján –, az artista jól van, és tárt karokkal várják vissza a felépülése után.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport