2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00 ÉLŐ
Szlovénia 0
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Ha esik, ha fúj, lesz Azahriah-koncert a Puskásban

PAP 2345
2024.05.24. 05:56
Azahriah három napra kibérli a Puskás Stadiont 2024. május 24-26. között, az időjárás azonban még megzavarhatja a koncertsorozatot: péntektől vasárnapig többször beborulhat az ég, esőt jósolnak. Mi lesz a nyitott stadionban megrendezett műsorral, ha rossz az idő? Ráadásul a színpad is a tér közepén helyezkedik majd el.

Az előadó nem először lépne fel kedvezőtlen körülmények között: tavaly ősszel a vihar miatt Kazincbarcikán maradt el egy ingyenes koncertje. Két éve a 2022. június 9-i koncertje a Budapest Parkban pedig az év egyik, ha nem a legesősebb napjára esett, a főváros úszott a vízben, szinte az utolsó pillanatig kérdéses volt, megtartják-e a műsort.

A buli kezdetére szerencsére elállt az eső, úgy tűnt, minden zökkenőmentesen alakul a továbbiakban, de a koncert közben ismét leszakadt az ég, a közönség és a zenészek bőrig ázva, mégis teljes erőbedobással csapatták végig az estét, amely egyébként Azahriah egyik legjobb koncertjének bizonyult.

A Puskás-koncertek előtt megkerestük az előadót menedzselő Supermanagementet, hogy árulják el, mi lesz a bulikkal rossz idő vagy vihar esetén.

A rendezvényt eső esetén is megtartjuk

– kaptuk a választ a menedzsmenttől.

A koncertre azonban nem érdemes esernyővel menni, hiszen azt nem lehet bevinni a stadionba: helyette esőkabátban vagy poncsóban ajánlott az érkezés. Arról, hogy egy durvább vihar miatt félbeszakított vagy elmaradt buli esetén a nézők igényelhetnek vagy kaphatnak-e bármiféle anyagi visszatérítést, nem találtunk információt.

Elmaradt koncertek 

Sajnos nem mindig lehet legyőzni (vagy kibírni) a rossz időjárást, hazánkban vihar miatt az utóbbi években több sztár nagyobb koncertje szakadt félbe vagy maradt el.

A Neoton Família és közönsége a Budapest Parkban ázott el öt éve. 2019. június 22-én ömlő esőben léptek fel, a bulit végül a 17. szám, a Tini dal után beszüntették. 

Három éve a rossz időjárás miatt Majka és Curtis koncertje is elmaradt Siófokon, akkor a Plázson léptek volna fel. Majka egyébként egy évvel később is pórul járt, ugyanis a Balaton Sound-koncertje sem kezdődhetett el a vihar miatt, a rapper akkor elnézést kért a rajongóktól. Majkáék megkérdezték a szervezőktől, a vihar elmúltával egy későbbi időpontban felléphetnek-e, a zenekar azonban nem kapott rá engedélyt.

Leslie Mandokit is elmosta az eső 

Nem a magyar rapper volt az egyetlen, akinek elmosta az eső a buliját Zamárdiban. Az amerikai producernek, Marshmellónak nem sokkal a műsor zárása előtt kellett elhagynia a fesztivál nagyszínpadát. 

Az egyik legemlékezetesebb elmaradt műsor Leslie Mandokihoz köthető, aki két éve, 2022. április 19-én a Szentháromság téren adott koncertet a Mandoki Soulmatesszel. A Facebookon élőben közvetített produkció alatt a szervezők felszólították a zenészeket, hogy a közelgő vihar miatt abba kell hagyni a játékot. Mandoki nem akart felállni, őt nem zavarta volna a rossz idő, de a közönséget megkérdezte, ők maradnának-e. A szervezők erre lekapcsolták az áramot, távozásra szólították fel a nézőket, így az előadók is befejezték a zenélést.

(Borítókép: Azahriah 2023. augusztus 24-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)