2024. július 1. 18:00 ÉLŐ
Franciaország 0
Belgium 0
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Básti Juli Tompos Kátyáról: Igazi angyalka volt, akit mindenki szeretett

2024.06.01. 11:08
Elementáris ereje volt, akármit csinált – mondta Básti Juli, Kossuth-díjas színművész. Hozzátette, hogy soha nem fogják elfelejteni.

Tompos Kátya halála rendkívül megrázta Básti Juli Kossuth-díjas színművészt, aki még a Nemzeti Színházban kötött barátságot a 41 éves korában elhunyt Jászai Mari-díjas színművésszel. A hírt korábban Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel.

Básti Juli a Blikknek adott interjúban elmondta, hogy a férjével, Puskás Tamással együtt mentek be a kórházba elbúcsúzni tőle.

Tudtuk, hogy közel a vég, már nem volt magánál, alig kapott levegőt, morfiumot adtak neki, mert nagy fájdalmai voltak. Emberfeletti küzdelmet vívott az elmúlt öt évben. Orvos párja tudása segítette a harcban, és rengeteg barátjának, ismerősének szeretete. A Centrál is minden erejével mellette állt

– fogalmazott a Kossuth-díjas színművész.

„Soha nem fogjuk elfelejteni”

Básti Juli arról is beszélt, milyen ember volt Tompos Kátya. Megfogalmazása szerint olyan, amilyennek a közönség is megismerhette, amikor a szerepein kívül a színpadon rámosolygott a nézőkre.

Igazi angyalka volt, akit mindenki szeretett. Elementáris ereje volt, akármit csinált. Mindenkinek csodálatos, erős élményt adott, akár énekelt, akár játszott vagy verset mondott, felejthetetlen volt. Visszahúzódó, de egyben huncut, jókedvű és humoros lány volt, igazi zseni. Soha nem fogjuk elfelejteni

– emlékezett Básti Juli.

Elmondása szerint Tompos Kátya nem akarta nyilvánosságra hozni betegségét, de már tavaly nyár óta állami segítséggel próbálták külföldön gyógyítani, végül az úgynevezett támogató kezelések finanszírozására indult meg a nyilvános gyűjtés. „Kiderült, amit úgyis tudtunk, hogy mindenki mennyire szereti őt.”

Mint azt korábban megírtuk, barátok, kollégák és ismerősök megrendülten búcsúznak a 41 éves korában meghalt Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésztől.