Molnár Áron és Lengyel Tamás rapdalban osztotta ki Vidnyánszky Attilát

2024.07.05. 06:12
A Magyarország Kedvenc Műsora YouTube-csatorna csütörtök délután töltött fel egy videót, melyben Lengyel Tamás, Molnár Áron és Rainer-Micsinyei Nóra színészek egy Vidnyánszky Attiláról, a Nemzeti Színház igazgatójáról szóló ironikus hangvételű rapszámot adnak elő.

„Bár minden tény és érv arra utal, hogy Vidnyánszky Attilának le kellene mondania és akkor a tetteknek következményei is lennének, Magyarország Kedvenc Műsora mégis kiáll az igazgató mellett és nagyra becsüli annak szakmai profizmusát” – írták egy jó adag iróniával Molnár Áronék a csütörtök délután megjelenő, Vidnyánszky Attiláról szóló rapdalukhoz posztolva.

A dal az Ati (hivatalos Vidnyanszklip) címet kapta, és a Magyarország Kedvenc Műsora YouTube-csatornán érhető el. Főszereplői Lengyel Tamás, Molnár Áron és Rainer-Micsinyei Nóra.

A számban többek közt azt rappelik Vidnyánszkiról, hogy:

„A testi épség neked nem téma,
Csak a díszlet nézzen ki jól még ma!
Ne mondjál le, jött a kérés fentről
És te nem mondtál le, csak egypár emberről.
Vigyázz magadra / Atti!
Te több vagy, mint pénzes / zacsi 
Mondhatnak bármit nyugi
Déryné jól megy, azt pacsi
Kritizálhat majd az, aki
Felér te hozzád oh, Atti
De itt ilyen nincsen, az tuti
Mindenki más sajnos gagyi.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Úgy fest, hogy ez a műfaj egyre gyakoribb lesz idehaza, ugyanis pár hónapja Puzsér Róbert és Dopeman is rapdalok formájában vívták meg háborújukat.

Botrányok Vidnyánszky Attila körül

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, 2023 novemberének elején a magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében megsérült a Nemzeti Színház két színésze, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó. Olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket meg kellett műteni. Az esetet követően Vidnyánszky Attila lemondott posztjáról, amit Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadott el, de még ennél is érdekesebb, ami ezután történt: a kulturális élet szereplői, vezetői egymást túllicitálva igyekeztek őt maradásra bírni és a szolidaritásukról biztosítani. Végül Vidnyánszky Attila visszavonta lemondását.

Februárban Vidnyánszky Attila miatt 86 napig nem tudtak új tagot választani a Nemzet Színészei, májusban pedig egy huszonnégy éves szokást szakított meg azzal, hogy a Nemzeti Színház igazgatójaként nem hívta fel Kulka Jánost, mikor Tordy Géza halála után őt választották a Nemzet Színészének.

Májusban kiderült, hogy 22 év után távozik a Nemzeti Színház társulatából Udvaros Dorottya, Vidnyánszky Attila ugyanis közölte vele, hogy nem kívánja meghosszabbítani a munkaszerződését. A színésznő szerint ennek az az oka, hogy a kormány elvont 380 millió forintot a színháztól, amit nem sikerült pótolni. Udvaros Dorottya távozásán túl nem tér vissza a még 2023-ban súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem. Ezen felül Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott, Farkas Dénes pedig már korábban távozott az intézményből.