Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMBemutatták a sztárpilóták kulináris titkaiba bevezető sikerkönyvet
A kötet szerzői, Mészáros Sándor és Zsoldos Barna több mint másfél évtizede kísérik figyelemmel a Formula-1 eseményeit, rendszeresen tudósítanak a futamokról, és számos interjút készítettek a sportág jelentős alakjaival.
Személyes kapcsolataik révén sikerült összegyűjteniük olyan történeteket, amelyekből kiderül, hogy a pilóták hogyan viszonyulnak a gasztronómiához és melyek a kedvenc ételeik, valamint kötetben azt is felfedik, hogy több versenyző saját borászattal, étteremmel vagy gasztronómiai vállalkozással rendelkezik.
A könyv szerkesztését és az ételfotók elkészítését Őszy-Tóth Gábriel végezte, míg a recepteket Carmine Di Luggo olasz séf készítette el Violet food stylist közreműködésével, az ételfotókon. a tálalásnák pedig a pilóták autóinak és csapatainak színei köszönnek vissza.
A kötetben továbbá a Formula-1-es versenyzők ételeihez magyar borászatok ajánlottak hozzáillő borokat. A könyvben szereplő negyven pilóta között megtalálhatók a jelenlegi versenyzők és legendák egyaránt, mint például Lewis Hamilton, Max Verstappen, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Alain Prost, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Kimi Räikkönen és Niki Lauda.
Természetesen a magyar büszkeség, Baumgartner Zsolt, valamint a méltán népszerű osztrák versenyző, Gerhard Berger és a lengyel Robert Kubica is helyet kapott a kötetben.
A „Sztárpilóták siker-receptjei” a How to Cook kiadó 26. kötete, amely ötvözi a gasztronómiát és a motorsport világát.