A Hungaroringen mutatták be a sztárpilóták kulináris titkaiba bevezető könyvet

2024.07.17. 17:20
A How to Cook kiadó legújabb könyve, a „Sztárpilóták siker-receptjei”, betekintést nyújt a Formula-1 világába, bemutatva negyven sztárpilóta sikertörténeteit és kedvenc receptjeit. A kötet a Hungaroring 39. futamára időzítve jelent meg.

A kötet szerzői, Mészáros Sándor és Zsoldos Barna több mint másfél évtizede kísérik figyelemmel a Formula-1 eseményeit, rendszeresen tudósítanak a futamokról, és számos interjút készítettek a sportág jelentős alakjaival.

Személyes kapcsolataik révén sikerült összegyűjteniük olyan történeteket, amelyekből kiderül, hogy a pilóták hogyan viszonyulnak a gasztronómiához és melyek a kedvenc ételeik, valamint kötetben azt is felfedik, hogy több versenyző saját borászattal, étteremmel vagy gasztronómiai vállalkozással rendelkezik.

A könyv szerkesztését és az ételfotók elkészítését Őszy-Tóth Gábriel végezte, míg a recepteket Carmine Di Luggo olasz séf készítette el Violet food stylist közreműködésével, az ételfotókon. a tálalásnák pedig a pilóták autóinak és csapatainak színei köszönnek vissza.

A kötetben továbbá a Formula-1-es versenyzők ételeihez magyar borászatok ajánlottak hozzáillő borokat. A könyvben szereplő negyven pilóta között megtalálhatók a jelenlegi versenyzők és legendák egyaránt, mint például Lewis Hamilton, Max Verstappen, Fernando Alonso, Michael Schumacher, Alain Prost, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Kimi Räikkönen és Niki Lauda.

Természetesen a magyar büszkeség, Baumgartner Zsolt, valamint a méltán népszerű osztrák versenyző, Gerhard Berger és a lengyel Robert Kubica is helyet kapott a kötetben.

A „Sztárpilóták siker-receptjei” a How to Cook kiadó 26. kötete, amely ötvözi a gasztronómiát és a motorsport világát.