Újabb talányos alkotással jelentkezett Banksy

2024.08.06. 12:34
Ezúttal egy kecskét ábrázoló művészi képrejtvénnyel jelentkezett a közösségi oldalán Banksy, a rejtélyes graffitiművész és utcai aktivista. Máris elindultak a találgatások, vajon mit jelent az alkotása.

Banksy, a rejtélyes utcai művész újabb műalkotást mutatott be, ezúttal London nyugati részén, Richmondban. A falfestmény egy kőszáli kecskét ábrázol, amint egy keskeny oszlop tetején egyensúlyozik, szemben egy térfigyelő kamerával. 

A Sky News azt írja, hogy a kecskét Banksy a rá jellemző stencilstílusban készítette el, a szemben lévő kamera pedig időnként az állatra irányul. Banksy az Instagramján tette közzé a műalkotást, ahol korábban is bemutatta egy-egy munkáját. 

A street art művész semmilyen leírást nem adott a munkájához, így hamar találgatásba kezdtek a kommentelők. Van, aki szerint a sajtó csúsztatásairól szól, van, aki szerint pedig arra utal, hogy Angliában egy operatív csoportot hoztak létre a helyi nacionalisták elfogására, akik azután vonultak utcára, hogy a Liverpooltól nyugatra fekvő Southport üdülővárosában egy kislányokból álló tánccsoportra támadt egy 17 éves ruandai tömeggyilkos egy késsel, és megölt 3 gyereket. 

Legutóbb a Glastonbury Fesztiválon jelent meg provokatív alkotása, amikor egy felfújható csónakot adogatott végig a színpad előtt a közönség, amiben nyolc darab narancssárga mellényes, bevándorlót ábrázoló bábu ült. Míg a közönség egy jelentős része élvezte az interaktív installációt, több politikus kiakadt, és a médiában adott hangot nemtetszésének. Erről itt számoltunk be részletesen. 

Banksy személye már régóta találgatások tárgya, azonban idén tavasszal arról cikkezett a brit sajtó, hogy lehetséges, hogy leleplezik a graffitiművész politikai aktivistának a személyazonosságát, mert két műgyűjtő jogi lépéseket tett ellene, amiért az nem volt hajlandó megerősíteni egyik híres képének eredetiségét.