Alagútszindrómával feküdt kés alá Körtvélyessy Zsolt

2024.08.16. 18:50
A Jászai Mari-díjas színművész, Körtvélyessy Zsolt alighogy kijött a kiskunfélegyházi rehabilitációjáról térd- és derékproblémái után, máris be kellett feküdni a kórházba, ugyanis az orvosai alagútszindrómát állapítottak meg nála. A színész túlesett a beavatkozáson, és elmondása alapján jól sikerült a műtét, de varratszedésre még vissza kell mennie.

Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas színművész alighogy kijött a rehabilitációs központból, újra kórházba kellett vonulnia, ugyanis alagútszindrómát állapítottak meg nála, ezt pedig műteni kellett. A derék- és térdproblémái után a kezével voltak gondok, nevezetesen három ujja is zsibbadt a bal kezén, s orvosai ez alapján állapítottak meg nála az alagútszindrómát, amit már meg is műtöttek. A beavatkozás a színész elmondása szerint jól sikerült, már otthon lábadozik, de még vissza kell mennie varratszedésre. Mindenesetre derűsen várja az új színházi évadot. 

Nem jól alakultak a dolgaim idén nyáron. Alighogy kijöttem a rehabilitációmról, egy műtéten kellett átesnem. Egy ideje nagyon zsibbadt három ujjam is a bal kezemen. Orvoshoz fordultam, majd kiderült, hogy alagútszindrómám van, ez okozta a folyamatos kellemetlen tüneteket. Egy héttel ezelőtt estem át az operáción, jelenleg még lábadozom

– nyilatkozta a színész a Blikk szemléje alapján.

Elmondása alapján felvágták a kezét és megszüntették a zsibbadás okát, mert már annyira fájt, hogy néha nem tudott aludni, és hiába enyhültek a tünetei néha, mindig visszatért a probléma. 

Mi az az alagútszindróma?

Az elnevezés egy kórképet takar, amikor is a test izmai, szalagjai, csontjai által alkotott hasadékban (az „alagútban”) lévő idegek nyomás alá kerülnek, zsibbadást vagy fájdalomérzetet kiváltva ezzel az érintett végtagon.

„Jövő hét szerdán lesz az újabb kontroll, úgyhogy addig lent is maradok Kecskeméten, augusztus 22-én ugyanis társulati ülés lesz. A próbák szeptember elején kezdődnek, ezért úgy tervezzük Marcsikámmal, ha már a nyáron kimaradtak az utazgatások, legalább bepótoljuk a közös időtöltést annyival, hogy 4-5 napra elmegyünk wellnessezni belföldön egy szép helyre. Megérdemli, nagyon ráfér a pihenés, rengeteget dolgozott, támogatott mindvégig engem. Most is kímél mindentől a kezem miatt” – mondta Körtvélyessy.

Régóta problémák vannak egyébként az egykori Hoffer Józsi egészségével, hiszen 2023 augusztusában szívműtéten esett át, ami után egy bakteriális fertőzést kapott el, 2024 elején pedig több hónap kihagyást követően térhetett csak vissza a színpadra.