Kétszer már sikert aratott a rendező, most ismét visszatér, hogy bizonyítson

VulturesWake Clean Prores422 3654x2664 24f r709 g2.4 20240628.mo
2024.08.27. 12:36
A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon debütál idén szeptemberben Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának befejező része. Az Egy százalék indián az identitás, az öröklött viselkedési minták és a modern nemi szerepek kérdéseivel foglalkozik, amely a 2016-ban megjelent Ernelláék Farkaséknál és a 2024-ben megjelent Kálmán-nap folytatása.

A 2024-es CineFest friss, izgalmas művekkel készül a közönségnek. Idén is a nemzetközi filmfesztiválok legjobb alkotásait hozzák el a hazai nézőseregnek, de mellette több magyar filmet is műsorra tűznek. Ilyen lesz az Egy százalék indián is, amelyet először a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon láthat a közönség.

Hajdu Szabolcs filmrendező párkapcsolati trilógiáját 2016-ban indította útnak az Ernelláék Farkaséknál című alkotással. A trilógia mindhárom része színházi darabból született. Az első rész középpontjában a gyermeknevelés kihívásai vannak. Az idén márciusban megjelent második részben, amelynek címe Kálmán-nap, az intimitás és szexualitás hiánya állítja nehézségek elé a szereplőket.

Damoklész kardja

A rendező korábban interjút adott lapunknak trilógiája kapcsán, kiemelve a második rész alkotói folyamatát. Akkor úgy fogalmazott:

Amikor a teljes trilógia kijön, világosan látható lesz, hogy a Kálmán-nap a vihar előtti csend. Ott lebeg Damoklész kardja a szereplők fölött, thrillerhangulat érezhető végig. 

Ebből adódóan az Egy százalék indián várhatóan erőteljes lezárása lesz Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának. Ahogy a CineFest számos programjánál várható, az idei filmek izgalmas, változatos, néhol terhelő alkotások lesznek, így a magyar rendező műve olyan filmek társaságában kerül műsorra, mint Demi Moore testhorrorja, Henrik Martin Dahlsbakken háborús eposza vagy Rooney Mara feszült drámája. 

A 2024-es CineFest szeptember 6. és 14. között lesz. Hajdu Szabolcs filmjét szeptember 13-án tekinthetik meg az érdeklődők. A hazai mozikba október 10-én kerül az alkotás.

(Borítókép: CineFest)