Szexuális bűncselekménnyel vádolják a népszerű k-popsztárt

2024.08.29. 15:48
A k-pop világát sorra rázzák meg a tragédiák és a bűncselekmények. Az utóbbi években olvashattunk öngyilkosságokról, molesztálásokról, szex- és drogbotrányokról. A lista pedig ismét bővült.

A dél-koreai énekes, Taeil távozik a népszerű NCT nevű K-pop bandából, miután tisztázatlan körülmények között elkövetett szexuális bűncselekménnyel vádolják – írja a DW.

Felmértük a probléma súlyosságát és úgy döntöttünk, hogy Taeil nem folytathatja tovább a csapat tagjaként. Megbeszéltük vele a dolgokat és kilép a bandából

– áll a management nyilatkozatában. Elmondásuk szerint Taeil teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal.

Az énekes az NCT negyedik tagja, aki az elmúlt években elhagyta a csapatot. Az év elején az SM Entertainment közleményt adott ki, amelyben cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint az NCT tagjai, Johnny és Haechan szexbotrányba keveredtek volna.

Mi az az NCT?

Taeil tagja volt az NCT-nek, vagyis a Neo Culture Technology-nak, amely egyike azon dél-koreai fiúbandáknak, amelyek globálisan is sikereket értek el. A zenekar 2016-ban debütált. A csoport több műfajt felölelő, kísérletezgető zenéjéről ismert. Nemzetközi szinten akkor figyeltek fel rájuk amikor néhány kiadványuk felkerült a Billboard listára. A csoportnak jelenleg több mint két tucat tagja van és több alegységre oszlanak, köztük az NCT 127-re, az NCT Dreamre és az NCT Wish-re. Taeil az NCT 127-ben énekelt.

A K-pop Dél-Koreából származik, a nyugati pop, R&B és hip-hop hangzások ötvözete, az ország kulturális elemeinek keverékével. A 2010-es évek végén, a BTS fiúbanda sikere után vált globális jelenséggé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport