Kalapács alá kerülnek Elvis Presley ékszerei

2024.08.29. 12:53
Óriási árverésre készülnek az Egyesült Államokban. Több olyan tárgy is kalapács alá kerül, amelyek már nem élő hírességek és ikonok birtokában voltak.

A világ zenei és filmes nagyságainak ritka tárgyai kerülnek kalapács alá a hét végén, közöttük Elvis Presley aranygyűrűi és Brian Wilsonnak, a The Beach Boys együttes egyik alapítójának levele.

A Kruse GWS Auctions árverési ház Artifacts of Hollywood and Music (Hollywood és a zene műtárgyai) elnevezésű aukcióján majdnem 400 tételt bocsátanak árverésre, közöttük Prince, Aaliyah, valamint Abigail Folger, a Folger Coffee Company Manson „család” által meggyilkolt örökösnője tárgyait.

A legértékesebb darabok közül több Elvis Presley tulajdonában volt, közöttük egy mikrofon Las Vegas-i rezidenciájából és két egyedülálló aranygyűrű, amelyeknek a becsült értéke 35–60 ezer dollár, ez 12,4–21 millió forintnak felel meg.

Az 1977 augusztusában meghalt Elvis Presley ékszerei ma is a világ legértékesebb vagyontárgyai közé tartoznak – mondta Brigitte Kruse, az árverési ház műveleti igazgatója.

Milliós hobbi

Az árverés egy másik kiemelkedő darabja az a kézzel írott levél, amelyet Brian Wilson küldött The Beach Boys-beli zenésztársának és unokafivérének, Mike Love-nak, amely Brigitte Kruse várakozása szerint legkevesebb 10 ezer dollárért talál új tulajdonosra. Az online aukciót szombaton, augusztus 31-én tartják New Yorkban.

A sztárok ruházata és ingóságaik mindig is különösen magas áron keltek el az aukciókon. Az nlc gyűjtéséből kiderül, hogy Elizabeth Taylor ékszerkollekciója 116 millió dollárért kelt el, Marilyn Monroe kristályokkal kirakott estélyije 4,8 millió dollárért talált gazdára, Michael Jackson Thriller című klipjében viselt piros bőrszettje 1,8 millió dollárral szegényítette meg vásárlóját, a Star Wars V.-ben látható Darth Vader sisak pedig 898 420 dollárért lett egy rajongóé.