Idősödő édesanyjuk miatt békülhetett ki az Oasis testvérpárja

2024.09.03. 11:35
Az utóbbi napokban az Oasis folyamatosan szerepel a címlapokon, ugyanis 15 éve várta a világ azt, hogy a két testvér, Liam és Noel Gallagher kibéküljön egymással, most pedig ez megtörtént. Édesanyjuknak is nagy szerepe volt a kézfogásban, ám az öregedő asszony egyre kevésbé tud utazni, így kénytelen volt megválni szeretett nyaralójától, amely olyan volt neki, mint egy második otthon.

Az Oasis testvérpárjának, Liamnek és Noelnek az édesanyja, Peggy Gallagher eladta írországi nyaralóját, mivel továbbra is aggódik egészsége miatt. Az ingatlantól 300 ezer euróért (csaknem 118 millió forint) vált meg.

A nő Manchesterben lakik, de volt egy második otthona Írországban, Charlestownban. A két lokáció közötti rendszeres repülés megviselte Peggyt, és az oasisos fivérek egyre jobban aggódtak amiatt, hogy elszigetelődik tőlük. Ahogy egyre kevésbé tudott vezetni és eljutni az ingatlanba, a látogatásai megritkultak, most pedig megvált az otthonától – írja a The Sun.

Egy helyi forrás Charlestownban a következőt mondta:

Az elmúlt években alig láttuk itt Peggyt. Feltételezem, hogy öregszik, és úgy döntött, hogy eladja, mert nem tudta úgy kihasználni a házat, mint korábban. 

A nő több barátja is hátrahagyta már Írországot, a családja nagy része pedig Angliában él, ráadásul a két fia közt húzódó 15 éves viszály is rendeződni látszik. A feltételezések szerint Peggy volt az oka annak, hogy a két testvér végre kibékült egymással.

Amire senki sem számított

Mint ismert, Liam és Noel Gallagher nem igazán álltak szóba egymással másfél évtizedig, ha pedig üzentek is egymásnak különböző médiumokon keresztül, akkor sem az üdvözletüket küldték. Egy forrás korábban elárulta:

Peggy tavaly ünnepelte 80. születésnapját, ekkor Liam és Noel is megkérdezte, hogy mit szeretne ajándékba. A válasz egyszerű volt. Azt mondta a két fiának: »Nem akarok drága ajándékot, csak azt, hogy kezdjetek újra beszélgetni, és hagyjátok abba ezt a hülyeséget.« Arra soha nem kérte meg őket, hogy kezdjenek el újra együtt zenélni, de kettejük beszélgetése 2025 legnagyobb zenei eseményéhez vezetett.

Ez a hatalmas zenei esemény pedig nem más, mint hogy az Oasis ismét összeáll és leigázza az Egyesült Királyságot. Az eddig bejelentett koncertekre minden jegy elkelt, így a hoppon maradt rajongók már csak abban reménykedhetnek, hogy az idő elteltével újabb koncerteket jelentenek majd be.